Головна Новини Світ США США відреагували на представлення Зеленським Плану перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на представлення Зеленським Плану перемоги

Держдеп підкреслив, США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги та "інших заходів"

сьогодні, 07:44
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон продовжує вести діалог з Києвом щодо Плану перемоги, ініційованим президентом України Володимиром Зеленським. Також така робота ведеться владою США та щодо "інших заходів" у контексті американської допомоги українському народу. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

США відреагували на представлення Зеленським Плану перемоги

США. Фото: із відкритих джерел

Представник Держдепу, відповідаючи на запитання ЗМІ, не став конкретизувати свою минулу заяву про "продуктивні кроки", які влада США вбачає в даному плані, з якою Володимир Зеленський ознайомив американського колегу Джо Байдена під час візиту до Штатів у вересні.

Так, Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона.

"Я не збираюся вдаватися до різних деталей, крім того, що скажу, що ми продовжуємо співпрацювати з урядом України за цим планом", — сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він додав, що Байден у телефонній бесіді із Зеленським 16 жовтня "очевидно" порушував питання Плану перемоги України у війні з РФ.

"Я впевнений, що це була одна з тем розмови. І ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою і забезпечити справедливий і міцний світ", — заявив Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги. Зокрема, він заявив, що якщо Захід підтримає Україну в реалізації пунктів Плану перемоги, то цілком реально завершити війну не пізніше 2025 року. Наскільки реальні для виконання відомі пункти Плану перемоги? І чи можна говорити про можливість завершити війну у такі терміни, як сподівається президент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини