Головна Новини Світ США США відреагували на видачу МКС ордерів на арешт Шойгу та Герасимова
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на видачу МКС ордерів на арешт Шойгу та Герасимова

У Держдепі США заявили, що Вашингтон підтримує низку міжнародних розслідувань злочинів Росії в Україні, включаючи МКС.

26 червня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Державний департамент США підтримує міжнародні розслідування злочинів РФ в Україні. Зокрема, йдеться і про справу, в рамках якої Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт екс-міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника генштабу Валерія Герасимова. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Держдепу США Метью Міллер.

США відреагували на видачу МКС ордерів на арешт Шойгу та Герасимова

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Представники мас-медіа попросили представники Держдепу США відреагувати на видачу 25 червня Палатою попереднього провадження МКС на арешт Шойгу та Герасимова та розкрити важливість цього рішення.

"Ми чітко дали зрозуміти, що російські війська вчинили звірства під час їхнього незаконного вторгнення в Україну, і що за ці звірства має бути покладена відповідальність. Ми підтримуємо низку міжнародних розслідувань злочинів Росії в Україні, включаючи МКС", — заявив представник Держдепу.

Водночас Міллер не розкривав подробиць щодо допомоги міжнародним інститутам з боку Штатів у проведенні розслідування у цій справі.

"Як я вже сказав, ми підтримуємо розслідування, яке проводить МКС, а також інші розслідування щодо притягнення до відповідальності. Але з погляду приватних обмінів (інформації, — ред.), я думаю, що я збережу їх приватними", — зазначив чиновник.

Варто зазначити, що вчора Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт колишнього російського міністра оборони Сергія Шойгу і начальника генштабу країни-агресора Валерія Герасимова.

Дані ордери пов'язані з війною РФ проти України, зокрема за ймовірні міжнародні злочини у період з 10 жовтня 2022 року по 9 березня 2023 року. Тут йдеться про ракетні удари, завдані росармією по українській електротехнічній інфраструктурі.

У березні 2023 року МКС також видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої при президенті РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У заяві суду Гааги пояснили, що йдеться про військовий злочин незаконної депортації населення та незаконну передачу дітей з окупованих районів України до РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини