Головна Новини Світ США США відреагували на звинувачення з боку РФ в ударі по Севастополю
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на звинувачення з боку РФ в ударі по Севастополю

У США назвали звинувачення Кремля "безглуздими та гіперболічними"

25 червня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:

У Держдепі назвали "безглуздими, гіперболічними заявами" звинувачення у нібито причетності США до удару по Севастополю 23 червня, які озвучили деякі російські офіційні особи. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Sky News.

США відреагували на звинувачення з боку РФ в ударі по Севастополю

США. Фото: із відкритих джерел

Міністерство оборони Росії заявило, що ракети ATACMS, які нібито були використані при ударі по Севастополю, внаслідок чого, за даними російської сторони, загинули чотири людини та ще 150 постраждали, були поставлені США та запрограмовані американськими фахівцями.

Прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив журналістам у Москві, що "залучення Сполучених Штатів, пряме залучення, внаслідок якого гинуть мирні російські жителі, не може бути без наслідків".

Під час брифінгу у Державному департаменті США прес-секретаря Метью Міллера запитали про ці звинувачення Росії.

Міллер назвав їх необґрунтованими та некоректними.

"У мене немає жодної оцінки основної атаки, включаючи тих, хто відповідальний за неї. Але у минулому ви бачили, як Росія висуває безглузді заяви про відповідальність", — сказав представник Держдепу.

Він нагадав звинувачення на адресу США після теракту у підмосковному ТЦ Крокус мережі хол, "незважаючи на те, що США попереджали їх про напад".

"Для Москви робити безглузді, гіперболічні заяви про відповідальність, які не породжені фактами — це не щось незвичайне", — підкреслив Міллер.

Також представник Держдепу зазначив, що США надають зброю Україні, "щоб вона могла захистити свою суверенну територію від збройної агресії, включаючи Крим, який, звісно, є частиною України".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи визнають США Росію державою-спонсором тероризму: у Держдепі дали остаточну відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини