Головна Новини Світ США США вимагають від РФ пояснень: який крок Кремля вивів із себе Вашингтон
commentss НОВИНИ Всі новини

США вимагають від РФ пояснень: який крок Кремля вивів із себе Вашингтон

Вашингтон чекає від Москви пояснень через її плани "посунути" кордони в Балтійському морі

25 травня 2024, 13:00 comments2039
Поділіться публікацією:

США вимагають, щоб Росія надала пояснення щодо так званої "зміни" кордонів із Литвою та Фінляндією у Балтійському морі. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter (X) повідомив спікер Державного департаменту Метью Міллер.

США вимагають від РФ пояснень: який крок Кремля вивів із себе Вашингтон

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Спікер заявив, що США солідарні з партнерами з НАТО та ЄС щодо дій Росії та її провокацій на кордоні з Балтією.

Держдеп США вимагає від Москви пояснень щодо її "наказу".

"Зараз Росія сіє плутанину на кордонах НАТО/ЄС. Ми солідарні з нашими союзниками в країнах Балтії та Балтійського моря перед останніми провокаціями і закликаємо Росію пояснити свої дії", — зазначив Метью Міллер.

Чиновник також додав, що Сполучені Штати уважно стежать за ситуацією із союзниками.                                     

Зазначимо, Росія нібито вирішила в односторонньому порядку "змінити" морські кордони Росії з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі. Відповідний проект з'явився 21 травня на сайті російського уряду, а потім було вилучено. Але галасу встиг наробити. Фінляндія нагадала про конвенцію ООН з морського права, а також зазначила, що внесення плутанини – це ще й гібридний вплив, який так любить РФ. У литовському МЗС заявили, що йдеться про свідому провокацію та ескалацію з боку Росії, на яку має бути тверда відповідь від НАТО та ЄС. Голова комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон закликав НАТО "прокинутися" — і довести здатність адекватно реагувати на погрози. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

25 травня 2024, 14:03

Штатники вообще нормальные?То есть подвинуть границы Украины,это нормально..а стран Балтии уже вызывает вопросы?Както придурковато выглядит это все..Стою на асфальте я в лыжи обутый,то ли лыжи не едут,то ли я ипанутыЙ!

бандерівець

25 травня 2024, 13:15

Ігор , єпать ти тупориле

Ігор

25 травня 2024, 13:01

У 1970х-1980х почалось формування мирного співіснування різних систем і полярностей. Будувались газо нафтопроводи закінчувалась холодна війна впала берлінська стіна тощо. Так ви і було якби не жадоба балтійських мікронедокраїн напакостити імперії. Вони користались тупістю бандерівського нацизму щоб розпалювати конфлікти, а самі лишались подалі під парасолькою НАТО. Ще й кричали що вони адвокати екстремізму. Треба повернути провокаторів в імперію тоді в регіоні настане спокій.


Новини