Головна Новини Світ США США витратить мільйони доларів на боротьбу із загрозами національній та економічній безпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

США витратить мільйони доларів на боротьбу із загрозами національній та економічній безпеці

США інвестуватиме в видобуток рідкоземельних елементів, щоб не залежати від Китаю

22 лютого 2022, 21:00
Поділіться публікацією:

Американська компанія Redwood Materials цього тижня проведе перемовини щодо пілотного проекту з партнерами Ford та Volvo. Планується запустити повторну переробку старих літій-іонних акумуляторів. Під час такої переробки підприємства компанії в штаті Невада будуть видобувати цінні метали, як літій, кобальт, нікель та графіт. Раніше Redwood заявляла, що збудує завод з переробки відходів у Теннессі та завод з виробництва катодів у Неваді у 2022 році.

США витратить мільйони доларів на боротьбу із загрозами національній та економічній безпеці

Фото ілюстративне / Pixabay

На відокремлення та переробку важких рідкоземельних елементів на заводі в Маунтін-Пас згідно з урядовою програмою буде виділено 35 мільйонів доларів. Таке виробництво має постачати магніти. Планується всього профінансувати виробництво магнітів в США на 700 мільйонів доларів до 2024 року. Оскільки наразі 87% світового ринку магнітів, які використовуються в електромобілях, двигунах, системах захисту, електроніці та вітрових турбінах, контролює Китай.

А в адміністрації Байдена вважають, що надмірна залежність країни від іноземних джерел і ворожих країн, які постачають дуже необхідні матеріали, створює загрозу національній та економічній безпеці.

Мова йде про рідкоземельні елементи — літій і кобальт, які є важливим матеріалом для виробництва акумуляторів, електромобілів, вітрових турбін та сонячних батарей.

Передбачається, що глобальний попит на ці критично важливі корисні копалини зросте на 400-600 відсотків протягом наступних кількох десятиліть, а на мінерали, такі як літій і графіт, що використовуються в акумуляторах електромобілів, попит збільшиться ще більше — аж на 4000 відсотків. Тому американська влада шукає шляхи вирішення проблеми з видобуванням цих матеріалів.

Наразі вже є проект Міністерства енергетики США, який коштуватиме 140 мільйонів доларів. Проект передбачає видобуток рідкоземельних елементів та важливих мінералів з вугільної золи та інших відходів шахт.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна проходитиме тест ізоляції енергосистеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини