Головна Новини Світ США США введуть санкції проти корабля РФ, що будує "Північний потік-2" - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

США введуть санкції проти корабля РФ, що будує "Північний потік-2" - ЗМІ

Про підготовлювані санкції американська сторона повідомила уряду Німеччини та інших європейських партнерів

18 січня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

Проти російського корабля, який бере участь в будівництві проекту "Північний потік-2" США панірує вести санкції. Як пише видання Handelsblat, влада США вже сповістили про це своїх німецький і європейських партнерів.

США введуть санкції проти корабля РФ, що будує "Північний потік-2" - ЗМІ

Північний потік-2 (фото з відкритих джерел)

Це буде перший випадок, коли США не тільки загрожують санкціями, але фактично введуть їх проти "Північного потоку-2".

"Ми будемо продовжувати вживати всіх необхідних і відповідних заходів для протидії" Північному потоку-2 ". Хоча ми не коментуємо майбутні санкційні заходи, ми будемо продовжувати обмін ідеями з союзниками і партнерами по потенційних санкцій", — заявив прес-секретар посольства США в Німеччині .

В Америці все-таки сподіватися, що Німеччина змінить своє ставлення до будівництва цього проекту.

"Газпром" вирішив добудовувати газопровід "Північний потік-2" власними силами після того, як з-за санкцій США його швейцарський підрядник зупинив роботу. У грудні "Фортуна" побудувала 2,6 км магістралі "Північний потік-2" у виключній економічній зоні Німеччини.

У цьому місяці відновилося в водах виключної економічної зони Данії. Минулого тижня "Фортуна" вийшла з німецького порту Вісмар, але через день шляху зупинилася на рейді порту Росток.

Нагадаємо, після інавгурації нового президента США, політика стримування "Північного потоку-2" тільки посилиться. Цьому сприятиме позиція Джозефа Байдена, яку він з 2015 року неодноразово озвучував під час переговорів з керівництвом ЄС, і яка в цілому описується двома словами: "невигідна угода". Так вважає провідний експерт Центру Разумкова Максим Білявський.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини