Головна Новини Світ США США ввели санкції проти Ірану через постачання бензину до Венесуели
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели санкції проти Ірану через постачання бензину до Венесуели

Адміністрація Трампа погрожує репресіями, а також попередила порти, судноплавні компанії і страховиків про заборону на торгівлю енергоресурсами з Іраном

24 червня 2020, 22:51 comments1354
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки у середу ввели санкції щодо п'яти капітанів іранських суден, які постачали нафту до Венесуели, а держсекретар США Майк Помпео підтвердив підтримку Вашингтоном лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо. Про це пише Reuters.

США ввели санкції проти Ірану через постачання бензину до Венесуели

Під час прес-конференції в Держдепартаменті, Помпео заявив, що кораблі доставили близько 1,5 млн барелів іранського бензину і супутніх компонентів, а також попередив моряків про заборону на ведення бізнесу з урядом президента Венесуели Ніколаса Мадуро, за повалення якого виступає Вашингтон.

Експорт нафти країн-членів ОПЕК знаходиться на найнижчому рівні за останні більш ніж 70 років, і економіка впала, але Мадуро втримався – до розчарування адміністрації президента США Дональда Трампа.

Іран з квітня відправив п'ять танкерів на загальну суму близько 1,5 мільйона барелів лівого уряду Венесуели, яка страждає через нестачу палива, хоча поставки не змінили ситуацію з багатогодинними чергами на заправках.

Раніше "Коментарі" писали, що в уряді Ірану заявили, що готові виплатити компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України". Крім того, влада Ірану обіцяє найближчим часом передати Франції "чорні ящики" з українського літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини