Головна Новини Світ США США ввели санкції проти Російської Федерації
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели санкції проти Російської Федерації

В Указі Джо Байдена йдеться про те, що США вводитимуть обмежувальні заходи, якщо Росія й надалі продовжуватиме дестабілізуючі міжнародні дії

15 квітня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки сьогодні, 15 квітня, ввели санкції проти 32 юридичних і фізичних осіб РФ через спроби вплинути на президентські вибори в США у 2020 році. Ще однією причиною стали хакерські атаки. Про це йдеться в Указі президента США Джо Байдена.

США ввели санкції проти Російської Федерації

США ввели санкції проти Росії. Фото: "РИА Новости"

Під санкції потрапили шість російських технологічних компаній, які співпрацюють з російською розвідкою. Американський уряд назвав Службу розвідки РФ відповідальною за кібершпигунську кампанію по злому програмного забезпечення SolarWinds компанії Microsoft. Минулого року через це постраждали Міністерство фінансів і торгівлі США, Міністерство національної безпеки, Управління ядерною зброєю, а також понад 200 інших організацій по всьому світу.

Документ вводить санкції стосовно 32 юридичних і фізичних осіб, включно зі співробітниками уряду та спецслужб, а також шести російських компаній, які надають підтримку хакерським операціям російського уряду. Також США висилають 10 російських дипломатів, які працюють у Вашингтоні, включно з деякими співробітниками розвідки.

Адміністрація Байдена заборонила американським фінансовим інститутам брати участь у первинному ринку нових боргових зобов'язань, випущених російським центральним банком, Міністерством фінансів і фондом національного добробуту. Ці обмеження наберуть чинності з 14 червня.

Санкції є спробою США урівноважити бажання покарати Кремль за минулі провини, а також обмежити подальше погіршення відносин, особливо у зв'язку зі зростанням напруженості через нарощування російської військової могутності поблизу України.

Останні кроки були зроблені всього через два дні після того, як президент Джо Байден попередив Володимира Путіна, що США будуть захищати свої інтереси, і запропонував можливість зустрічі на вищому рівні найближчими місяцями, викликавши обережну позитивну реакцію Москви.

Нагадаємо, голова провідної фракції Європарламенту — Європейської народної партії Манфред Вебер заявив, що владі Євросоюзу і США варто посилити санкції щодо Росії у разі ескалації ситуації на Донбасі або погіршення стану здоров'я російського опозиціонера Олексія Навального, який відбуває термін у колонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини