Головна Новини Світ США США ввели санкції проти "рупора Кремля" за збір коштів для армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели санкції проти "рупора Кремля" за збір коштів для армії РФ

Пропагандисти збирали гроші на потреба російської армії

13 вересня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

США оголосили про запровадження додаткових санкцій проти рупора російської пропаганди RT, який співпрацює з розвідкою Кремля.

США ввели санкції проти "рупора Кремля" за збір коштів для армії РФ

Штати розширили санкції проти російських пропагандистів. Фото з відкритих джерел

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів, що RT співпрацює безпосередньо з російською розвідкою, яка створила на базі телеканалу кіберпідрозділ, відповідальний за глобальні операції впливу Кремля.

Крім того, за його словами, "рупор Кремля" веде краудфандингову програму, через яку збирає кошти для підтримки та постачання військового обладнання російським військовим частинам в Україні.

"Це снайперські гвинтівки, глушники, бронежилети, прилади нічного бачення, безпілотники, радіообладнання, місця для особистого озброєння, дизельні генератори. Хоча краудфандингова кампанія відкрита, приховано те, що цією програмою керують керівники RT", – підкреслив Ентоні Блінкен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський контрнаступ у Курській області став несподіваним для українського підрозділу. Як пише Financial Times, російський контрнаступ, який став першою великою спробою РФ відвоювати території Курської області, зосередився на лівому північному фланзі українського плацдарму на ділянці від населеного пункту Краснооктябрьскоє до міст Снагость і Гордєєвка. За інформацією видання, росіяни взяли в полон щонайменше 10 українських військових.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення поповнювати колишніми ув'язненими лави ЗСУ було абсолютно правильним. Люди, які прийшли в армію з тюрм, показують позитивні результати на полі бою, розповів заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Він розповів, що колишні в'язні вже виконують бойові завдання в складі Третьої штурмової, зокрема брали участь в наступальних діях на Харківщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини