Головна Новини Світ США США закликали Росію та Білорусь відмовитися від напруги на кордонах
commentss НОВИНИ Всі новини

США закликали Росію та Білорусь відмовитися від напруги на кордонах

Пентагон закликав Росію та Білорусь не посилювати напругу та уникати провокацій та дестабілізації на кордонах.

30 листопада 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

США закликали Росію та Білорусь відмовитись від провокаційних ідей, щоб посилювати напругу на кордоні з іншими країнами. Такі заяви пролунали після того, як з'явилася інформація про плани проведення нових спільних російсько-білоруських військових навчань. Про це повідомляє видання "Коментарі" із посиланням на брифінг у Пентагоні.

США закликали Росію та Білорусь відмовитися від напруги на кордонах

Джон Кірбі, прес-секретар Пентагону (flickr.com/osdpa)

Спікер Міністерства оборони США Джон Кірбі зазначив, що Вашингтон не хотів би спостерігати за тим, як знову з'являтимуться фактори, які надалі призведуть до дестабілізації ситуації та напруження на кордоні з іншими державами.

Вже завтра 1 грудня білоруські війська мають розпочати активні військові навчання. Цьому передувала заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що він не володіє інформацією про якусь підготовку Росії до наступу на Україну та стягування військ до українського кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Пентагон продовжить консультації з союзниками: причина занепокоєння США – скупчення військ РФ на українському кордоні.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Резніков висловив думку, що Росія скупченням військ біля українського кордону відчуває на толерантність не лише Україну, а й країни НАТО. Таким чином Москва вирішила влаштувати стрес-тест НАТО та Європейського Союзу. Фактично силою Росія просуває свої інтереси у світі. І тепер від Заходу залежить, наскільки далеко Росія у своїх намірах може пройти. Також Резніков відкинув драматичний сценарій для України, коли Росія почне бомбардувати українські міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини