Головна Новини Світ США США змінюють стратегію щодо України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

США змінюють стратегію щодо України: що відомо

Адміністрація Байдена пропонує Україні укріплюватися в обороні

27 грудня 2023, 20:02 comments4180
Поділіться публікацією:

Посадовці США і Євросоюзу почали відмовлятися від ідеї підтримки України до повної перемоги над Росією та виходу на кордони 1991 року. Натомість західні партнери все більше концентрують свою увагу на покращенні позицій України у майбутніх можливих переговорах з Кремлем щодо припинення війни, враховуючи, що Росія може зберегти контроль над окупованими українськими територіями. Про це пише видання Politico з посиланням на джерела в Білому домі, передає портал "Коментарі".

США змінюють стратегію щодо України: що відомо

Білий дім змінює стратегію щодо України. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання, попри те, що США офіційно не змінили свою риторику, не публічно Білий дім обговорює з Києвом перехід ЗСУ в оборону.

Джерело видання у Білому домі повідомило, що більша частина стратегічного переходу до оборони спрямована на зміцнення позиції України на потенційних майбутніх переговорах з РФ.

Водночас, зазначає видання, наразі не йдеться про будь-які переговори, а українська армія продовжує контрнаступ на окремих ділянках фронту.  

Крім того, видання відзначає, що у розпал виборчої кампанії Джо Байдену буде непросто підтримувати військові зусилля України, що нещадно критикується представниками Республіканської партії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що передані західними партнерами американські винищувачі F-16 можуть вже перебувати на території України та застосовуватися на полі бою. Відповідне припущення видання робить на основі того, що за останні три тижні російські окупанти втратили вісім літаків. Натомість Повітряні сили ЗСУ спростували чутки, що винищувачі F-16 можуть з'явитися в Україні до кінця 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 грудня 2023, 20:17

У програшного корумпованого командування - обрізана Україна. Хоч народилась вона у кордонах 1991. Жодної виграшної позиції Україна не буде мати. Це буде і визнання реальних кордонів; і справжня демократизація та боротьба з корупцією; і справжня, а ні самопроголошена влада; і відмова від репарацій та Гаагського трибуналу; і компенсація збитків які зазнали окуповані території; і багато, багато чого. Програли розкрадаючи!


Новини