Головна Новини Світ США США знову звинуватили Китай у наданні "дуже суттєвої" військової допомоги РФ: як розплачується Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

США знову звинуватили Китай у наданні "дуже суттєвої" військової допомоги РФ: як розплачується Кремль

В обмін на військову допомогу Росія вперше допоможе Китаю з передовими військовими технологіями, зокрема з підводними човнами.

10 вересня 2024, 19:35
Поділіться публікацією:

Пекін надає Москві значну підтримку у зміцненні її військової потужності, тоді як Росія обмінюється з Китаєм чутливими військовими технологіями, такими як технології підводних човнів та ракет. Про це повідомив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, виступаючи перед журналістами, зокрема й POLITICO, після зустрічі з представниками Європейського союзу та НАТО в Брюсселі.

США знову звинуватили Китай у наданні "дуже суттєвої"  військової допомоги РФ: як розплачується Кремль

США знову звинуватили Китай (фото з відкритих джерел)

Кемпбелл зазначив, що Сполучені Штати раніше зосереджувалися на китайських поставках технологій подвійного призначення, які можуть мати як військове, так і цивільне застосування. Проте зараз Вашингтон відкрито заявляє, що Китай надає пряму допомогу російській армії. Це має особливе значення для Москви, яка під міжнародними санкціями потребує технологій для посилення військової промисловості та продовження війни в Україні.

"Це не просто подвійні технології. Вони безпосередньо використовуються у військовій сфері Росії", — підкреслив Кемпбелл, зазначаючи, що Китай надає новітні матеріали Москві.

В обмін на підтримку Росія почала передавати Китаю передові військові розробки, які раніше утримувала від Пекіна через побоювання щодо безпеки. Зокрема, це стосується підводних човнів, авіаційних технологій, зокрема стелс-технологій, а також ракетних можливостей.

Ця співпраця між двома державами викликає занепокоєння у Вашингтоні, оскільки нові технології, які отримає Китай, можуть загрожувати не лише США, а й країнам-партнерам, таким як Індія, Австралія, Японія та Південна Корея.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В США розповіли, скільки Іран передав РФ балістичних ракет і куди ними будуть бити. Іран нещодавно передав Росії понад 200 ракет Fateh-360, які агресор, ймовірно, планує використовувати для атак на інфраструктуру України.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини