Головна Новини Світ США США зробили висновки з "лабораторної" версії походження коронавірусу: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

США зробили висновки з "лабораторної" версії походження коронавірусу: що сталося

Розвідтовариство США прийшло до висновку про те, що влада КНР не знали про новий вірус до початку спалаху захворювання

28 серпня 2021, 22:58
Поділіться публікацією:

Розвідтовариство США в своїй доповіді про походження коронавірусу прийшло до висновку, що він не був розроблений в якості біологічної зброї. Крім того, нещодавно представник Пентагону високого рангу вперше з моменту вступу на посаду президента США Джо Байдена провів переговори з китайськими військовими. З чим може бути пов'язана така "потеплішали" позиція США стосовно КНР? На це питання постарався відповісти виданню "Коментарі-Україна" доктор політичних наук Валентин Якушик:

США зробили висновки з "лабораторної" версії походження коронавірусу: що сталося

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

"Що стали вже звичними взаємні звинувачення США і Китаю в відповідальності за" штучне створення "і / або" навмисне поширення "коронавірусної інфекції — це важлива складова активної геополітичної боротьби в сучасному світі між найважливішими її суб'єктами — двома провідними наддержавами. Проблематика з'ясування коренів нинішнього коронавірусної кризи багаторівнева і багатоаспектна.

Позначимо деякі з цих рівнів і аспектів:

1. Фундаментальні наукові дослідження мікробіологів і закріплення їх результатів в інформаційному полі.

2. Прикладні розробки мікробіологів в сфері охорони здоров'я і в сфері реального і потенційного бактеріологічної зброї та протидії йому.

3. Організаційні заходи в сфері безпеки роботи з мікробіологічними матеріалами (зокрема, з небезпечними хвороботворними вірусами і бактеріями), підтримка мережі санітарно-епідеміологічних станцій та адекватної системи охорони здоров'я.

4. В рамках геополітичної і геоекономічної боротьби — політтехнологічною і агентурна робота щодо провокування і розкрутці кампаній в органах масової інформації, в сфері слідчих і судових процедур, а також практично безапеляційних "стигматизує" процедур позасудового "призначення відповідальними" ("підсанкційними") — різноманітних процедур, спрямованих проти політичних і економічних конкурентів і / або супротивників.

5. Загальноконцептуальна, в тому числі конспірологічна діяльність по формуванню в масовій свідомості образу цинічного і жорстокого противника.

Але є і серйозна, системна практична робота в рамках стратегії "докопатися до істини", при якій неупереджено досліджується стан справ на всіх цих та інших рівнях, в їх різних аспектах.

Деякі нинішні корективи в раніше практично однозначною "наступальної" позиції США, яка полягала в обвинуваченні влади КНР у всіх мислимих і немислимих гріхах, пов'язаних з появою і поширенням ковіда-19, а тепер пом'якшення антикитайської риторики, теоретичне припущення різноманітних причин появи небезпечного коронавірусу, можуть бути викликані двома основними факторами.

Перший: на нинішньому "постафганському" етапі США потрібна деяка перепочинок в геополітичній боротьбі для того, щоб перегрупувати свої власні і союзні сили, визначитися з новими пріоритетами і тактикою дій.

Другий: можливою тенденцією до поступового відходу президента Джозефа Байдена від колишньої стратегії безкомпромісного глобального протистояння з Китаєм і поверненням до політики пошуку компромісів не тільки з Росією, але і з КНР ".

Нагадаємо, вчені з Мічиганського університету провели масштабне дослідження стану людей, які в кінці минулого року перехворіли коронавірусів. Більшість з них досі мають симптоми цієї хвороби різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє видання Journal of Hospital Medicine.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини