Головна Новини Світ США Стало відомо, коли США виведуть військовий контингент з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли США виведуть військовий контингент з Афганістану

Домовленості про виведення військ до травня було укладено при адміністрації Дональда Трампа

14 квітня 2021, 04:12
Поділіться публікацією:

Америка продовжила планований час перебування миротворців на території Афганістану

Стало відомо, коли США виведуть військовий контингент з Афганістану

США (фото з відкритих джерел)

США виведуть свої війська до 11 вересня 2021 року, а не до травня, як повідомлялося раніше. Домовленості про виведення військ до травня було укладено при адміністрації Дональда Трампа в ході переговорів з представниками руху "талібан". При цьому Джо Байден підкреслив, що вивести війська навесні буде складним завданням.

"Новий термін виведення військ співпаде з 20-ми роковинами терористичного нападу на Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні 11 вересня 2001 року" — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Джо Байден 14 квітня виступить з офіційною інформацією про новий термін виведення військ США з Афганістану.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки поінформували Туреччину про те, що два їх військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і будуть розміщені в Чорному морі до 4 травня 2021 року.

Як повідомили в МЗС Туреччини, 15 днів тому по дипломатичних каналах їм було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня. Відзначимо, що угода 1936 року в Монтре дає Туреччині контроль над протоками Босфор і Дарданелли, обмежує доступ військово-морських кораблів і регулює іноземні вантажні судна.

Нагадаємо, 8 квітня, відбулася телефонна розмова лідерів Росії та Німеччини Володимира Путіна і Ангели Меркель. Так, Меркель під час телефонної розмови з Путіним озвучила одну важливу для України вимога.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини