Головна Новини Світ США Стало відомо коли Україна отримає від США високоточні ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо коли Україна отримає від США високоточні ракети

Нові високоточні ракети GLSDB виробництва компанії Boeing стануть частиною останнього пакета озброєнь США для України

3 лютого 2023, 19:48 comments1350
Поділіться публікацією:

Сьогодні представники Білого дому і Пентагону оголосили про виділення пакета військової допомоги Україні розміром у $2,175 млрд, пишуть "Коментарі".

Стало відомо коли Україна отримає від США високоточні ракети

Концепція GLSDB (Ground Lanched Small Diameter Bomb)

США нададуть Україні ракети GLSDB. Ці боєприпаси можуть застосовувати ракетні системи, які вже є в України – це пускові установки M270 та HIMARS.

Як повідомляє Bloomberg, нова ракетна система не з’явиться в Україні найближчим часом. Офіційний представник виробника повідомив видання, що для перших постачань треба близько дев’яти місяців і це після того, як США укладуть контракт. Виготовлення цих ракет фінансуватимуть із пакета військової допомоги США в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

За власними джерелами видання, загалом на цей контракт планують витратити не більше 200 мільйонів доларів.

Що ж стосується самих високоточних ракет GLSDB, то створили їх у кооперації компанії Boeing та SAAB. Боєприпаси перебувають у розробці з 2019 року. Цей гібридний боєприпас поєднує в собі авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 (SDB) з ракетним двигуном M26.

Сам ракетний двигун М26, кажуть фахівці, відносно доступний, а виробництво авіабомби GBU-39 коштує близько 40 тисяч доларів за одиницю, що робить GLSDB недорогою зброєю, а її основні компоненти – легкодоступними для виробництва.

Конструктивно GBU-39 – це невелика керована бомба масою 130 кілограмів. Зараз на базі боєприпасів створили вдосконалену бомбу GBU-53, здатну уражати й рухомі цілі. Крила GBU-39 розкладаються в повітрі, що істотно збільшує дальність ураження. Для наведення на ціль зброя використовує GPS та інерціальну навігаційну систему.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змусило Захід ще потужніше підтримувати Україну у війні – чому Путін уже приречений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини