Головна Новини Світ США Стало відомо, коли Україні дозволять бити по РФ західною зброєю: два сценарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україні дозволять бити по РФ західною зброєю: два сценарії

Наприклад, дозвіл бити по РФ американською зброєю може стати «лебединою піснею» Байдена

сьогодні, 12:44
Поділіться публікацією:

Питання надання Україні права завдавати ударів углиб території Росії розбурхує наші уми вже давно, але досі так і не вирішено. І причина цього виключно політична, до того ж тандемного характеру, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Стало відомо, коли Україні дозволять бити по РФ західною зброєю: два сценарії

Удари по Росії

За його словами, для України є вкрай позитивний момент і полягає він у тому, що президент США Джозеф Байден цього року йде з посади, а тому його відхід повинен супроводжуватися лебединою піснею.

"І цією лебединою піснею може стати саме його “добро” на надання Україні можливості завдання ударів далекобійними ракетами вглиб території Росії. Демонстрація підтримки України до останнього дня. Входження в історичний контекст на високих ставках і відхід на пенсію з гучною хлопкою дверей, що трясе штукатурку в кабінеті Кремля", — каже Коваленко.

При цьому, додає експерт, є ще один позитивний момент, але все ж таки менш бажаний, ніж перший.

"Наступний президент США, чи то Камала Гарріс, чи Дональд Трамп, але після інавгурації мають зробити перший крок на посаді президента у вигляді ухвалення певного рішення, яке всіма має бути однаково підтримане. І у внутрішній політиці США таких рішень, які однаково задовольняли б республіканський і демократичний електорат дуже мало, а от у зовнішній – ви знаєте, про що йдеться", — говорити експерт.

А тому, на його думку, для того, щоб каденція нового, або нового-старого президента почалася з правильного і задовольняючого рішень, задоволення запиту України по ударах по Росії може бути відкладено аж до початку 2025 року.

"Так, воно буде ухвалено, але тільки після інавгурації", — додав Коваленко.

При цьому він наголосив, що західному світу вкрай не вистачає швидкості та рішучості.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в РФ влаштовують регулярні істерики з приводу того, що Україна може отримати дозвіл бити російською територією західною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини