Головна Новини Світ США Стало відомо, кому американці симпатизують більше Трампу чи Байдену
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кому американці симпатизують більше Трампу чи Байдену

Результати опитування, проведеного Reuters/Ipsos, свідчать про те, що чинний президент США Джо Байден незначно випереджає Дональда Трампа щодо електоральних симпатій американців

14 березня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

У рейтингу електоральних симпатій американців щодо того, кого вони хотіли б бачити наступним президентом США, наразі перемагає Джо Байден.

Стало відомо, кому американці симпатизують більше Трампу чи Байдену

Трамп і Байден

Так, 39% американців заявили, що на президентських виборах вони підтримали б саме Джо Байдена. Натомість, 38% респондентів підкреслили, що віддали б свій голос за екс-президента Дональда Трампа.

Прикметно, що перевага чинного президента в опитуванні знаходиться в межах похибки в 1,8%.

Окрім того, підкреслюється, що значна частина американців все ще не визначилась зі своїм вибором. Зокрема, 7% опитаних сказали, що не знають, за кого голосуватимуть. Також 5% респондентів заявили, що взагалі не підуть на вибори, а 11% зізнались, що голосуватимуть за іншого кандидата.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що за даними січневого опитування щодо підтримки Трампа та Байдена американцями стало відомо, що вони мають одинакову кількість голосів – 44%.

Однак на виборах в президенти США має значення перемога у спірних штатах. Наприклад, у голосуванні на виборах президента США у 2016 році Гілларі Клінтон отримала 48,1% голосів, тоді як Трамп — 46%. Проте Трамп переміг у 30 з 50 штатів і став президентом США. Як показує опитування у листопаді 2023 року у спірних штатах Трамп перемагає Джо Байдена.

Разом з тим відомо, що у передвиборчій гонці в США Україна стала заручницею цього процесу. Зокрема, на думку політологів, саме тому в Конгресі не можуть прийняти рішення щодо виділення Києву фінансової допомоги. Так, республіканці не хочуть робити послугу Байдену і тим самим сприяти тому, що його рейтинги зростатимуть.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини