Головна Новини Світ США Стало відомо, як проголосував Сенат США щодо законопроекту про допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як проголосував Сенат США щодо законопроекту про допомогу Україні

Наступним кроком має стати передача документа на підпис американському президенту Джо Байдену

24 квітня 2024, 07:04 comments2474
Поділіться публікацією:

Сенат США схвалив законопроект щодо надання допомоги Україні. Тепер документ має підписати президент США Джо Байден. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на трансляції голосування в Сенаті США.

Стало відомо, як проголосував Сенат США щодо законопроекту про допомогу Україні

Сенат США. Фото:: з відкритих джерел

У ході голосування за законопроект, який передбачає надання Україні допомоги на 61 млрд доларів, у фіналі 79 сенаторів віддали свої голоси "за". Проти висловилися 18 сенаторів.

Цей законопроект передбачає виділення фінансів на допомогу Україні на загальну суму понад 60 мільярдів доларів. Зокрема, 49,9 млрд доларів передбачено на оборонні витрати, 1,57 млрд буде направлено на економічну допомогу та ще 400 млн на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

У той же час законопроект передбачає 7,8 млрд. доларів прямої бюджетної підтримки, але ці гроші будуть надані як кредит. Його умови буде визначено окремим договором.

Цими днями стало відомо, що цього разу адміністрація американського президента Джо Байдена готує більший пакет військової допомоги Україні, ніж зазвичай.

Очікується, що нова допомога Україні включатиме бронетехніку як доповнення до терміново необхідних артилерійських систем та засобів протиповітряної оборони.

За даними західних ЗМІ, пакет міститиме: бойові машини "Бредлі";

"Хаммери"; бронетранспортери M113; артилерію; засоби протиповітряної оборони; ракети.

Також Україна може отримати далекобійні ракети ATACMS.

Читайте також на порталі "Коментарі" — є надія, що після позитивного голосування, а також підпису президента Джо Байдена гостро необхідні озброєння та боєприпаси надійдуть до ЗСУ досить швидко. У свою чергу потужний пакет підтримки анонсувала Великобританія, серйозні надходження йдуть і ще будуть від країн ЄС. Як оцінюєте ці тенденції? Чи можна говорити, що тепер потік озброєнь і боєприпасів для України наші партнери поставлять на потік аж до перемоги над РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини