Головна Новини Світ США Стало відомо, який сценарій припинення війни в Україні підтримує Трамп
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, який сценарій припинення війни в Україні підтримує Трамп

Дональд Трам, фактично, пропонує «корейський сценарій» для завершення війни в Україні, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Олександр Мусієнко

26 червня 2024, 20:30
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв про "швидке" завершення війни в Україні. Його радники знову запропонували новий "мирний план". Згідно з ним, у разі перемоги Трампа на виборах необхідно негайно розпочати переговори між Україною та Росією. План передбачає встановлення перемир'я по лінії зіткнення або збереження статус-кво.

Стало відомо, який сценарій припинення війни в Україні підтримує Трамп

Дональд Трамп

При цьому військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко відзначив, що Трамп переконаний, що зупинити війну в Україні можна швидко.

За словами військового експерта, змусити Росію вийти з України можна лише військовим шляхом та тиском. Тому необхідно підтримувати Київ і надавати зброю. Дональд Трамп заявляє, що ця опція розглядається.

Водночас Трамп зазначає, що не надасть зброю, якщо Росія буде готова до поступок. Проте не уточнює, які саме поступки маються на увазі – чи то лінія бойового зіткнення, китайський "мирний план", чи повний вихід російських військ за умови нейтральності України, говорить експерт.

У будь-якому випадку, каже Мусієнко, Трамп прагне зайняти переговорну позицію, як він вважає.

Плюси такого підходу в тому, що Трамп розуміє необхідність забезпечення безпеки України та розглядає сценарії надання більшої кількості зброї. Тобто, каже Мусієнко, він усвідомлює, що Україна має зберегтися як незалежна суверенна держава й не бути сферою впливу Росії. Той факт, що це обговорюється політиком і його командою – позитив, навіть за такої парадигми.

Втім, додає експерт, "план Трампа" має і мінуси. Зокрема, є ознаки, що пропонуються перемовини, які, на думку Трампа, можуть закріпити статус-кво та реалізувати корейський сценарій. Це може перетворити територію України, підконтрольну українській владі, на своєрідну Південну Корею – зразок тяжіння до Заходу, з подальшим звільненням окупованих територій у відповідний час. "Зберегти статус-кво" означає залишити все так, як є.

Однак позиція Трампа час від часу змінюється, що притаманно виборчій кампанії. Робити висновки лише на основі передвиборчої кампанії Трампа – невдячна справа, підсумував Мусієнко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про те, наскільки реалістичним є план Трампа щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини