Головна Новини Світ США Створено "небезпечний прецедент": яке рішення щодо Трампа обурило Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Створено "небезпечний прецедент": яке рішення щодо Трампа обурило Байдена

Суд уперше визнав будь-яку форму президентського імунітету від судового переслідування

2 липня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що рішення Верховного суду з президентської недоторканності створило "небезпечний прецедент", який може перетворити президентів на королів. Він закликав американський народ "не погоджуватися" та не підтримувати Дональда Трампа на виборах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Створено "небезпечний прецедент": яке рішення щодо Трампа обурило Байдена

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джо Байден вважає, що рішення суду означає малу ймовірність того, що Трамп постане перед судом до виборів 5 листопада за його роль у спробі скасувати результати виборів 2020 року.

Суд ухвалив, що Дональд Трамп не може бути притягнутий до відповідальності за будь-які дії, що стосуються його конституційних повноважень як президента, але може бути притягнутий за приватні дії.

У знаковій ухвалі суд вперше визнав будь-яку форму президентського імунітету від судового переслідування.

"Ця нація була заснована на принципі, що в Америці немає королів. Кожен, кожен з нас рівний перед законом. Ніхто, ніхто не стоїть вище за закон. Навіть президент Сполучених Штатів", — сказав Джо Байден.

Глава Білого дому вважає, що рішення суду означає, що наразі практично немає обмежень на те, що може робити президент.

"Це небезпечний прецедент, тому що влада офісу більше не буде обмежена законом. Єдині обмеження встановлюватиме сам президент", — висловився Джо Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змінилося після дебатів: The Economist дізналася, чи Байден зніметься з президентських перегонів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена ухвалили рішення, чи залишається він у передвиборчих перегонах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

2 липня 2024, 07:08

Зеленский принял закон, который позволяет иностранным компаниям покупать сельскохозяйственные земли на Украине. На данный момент 3 компании купили на Украине 17 млн. ​​га. сельскохозяйственных земель. Это чуть меньше половины всех с/х земель - 42.7 млн. га. Вот вся сущьность этой еврейской гниды, продал Украину. Эта гнида еврейская за деньги и свою мать продаст.

Донбас

2 липня 2024, 07:06

4,6 мільйонів грн з держбюджету виплатили нардепам на оренду житла в Києві у квітні-травні, Зате у переселенців 2000 забрали. Отже тварюки. Ще раз доказ того, що цим виблядкам перемога не потрібна, їх тільки гроші цікавить. З цими виблядками у влади перемоги ніколи, ніколи не буде, запам'ятате. А так, як у нас народ це амебы, не мочіть їх, то ця сволочна влада до останнього буде у влади.


Новини