Головна Новини Світ США Суд визнав Трампа винним: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд визнав Трампа винним: подробиці

Колишній президент США та його фірма ввели в оману банки, страхові компанії та інших, значно переоцінивши його активи та перебільшивши його власний капітал на паперах

27 вересня 2023, 07:05
Поділіться публікацією:

Нью-Йоркський суд ухвалив, що Дональд Трамп шахрайським шляхом завищив вартість своїх активів, щоб отримати вигідні позички та страхові угоди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The New York Times.

Суд визнав Трампа винним: подробиці

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Рішення було ухвалено у вівторок, 27 вересня, суддею Артуром Енгороном. Воно дозволяє відкрити найбільший позов штату проти колишнього президента та звужує судовий процес, який має розпочатися вже 2 жовтня. Також вона робить реальною вимогу штату про відшкодування збитків у розмірі 250 мільйонів доларів.

У той же час, Трамп стверджує, що позов генпрокурора Нью-Йорка демократа Летіші Джеймс політично мотивований і планує оскаржити рішення судді.

Крім того, суд наказав застосувати санкції проти адвокатів Трампа за наведення аргументів, які він раніше відхиляв. Кожному з адвокатів потрібно виплатити по 7500 доларів.

Наразі проти Трампа висунуто звинувачення щодо 91 пункту у трьох справах. Так, він звинувачується у виплаті 130 тисяч доларів порноакторці Стормі Деніель, підриві виборів 2020 року та у неправомірному розпорядженні секретною інформацією після того, як він залишив посаду. Крім цього, 2 жовтня розпочнеться суд за фактом завищення Трампом свого статку.

А напередодні президентських праймеріз у 2024 році розпочнеться ще один судовий процес – цього разу щодо штурму Капітолію.

ЗМІ заявляли, що Трамп може вести кампанію навіть із в'язниці, а у разі виграшу – він помилує себе. Сам експрезидент заявив, що "посадить" своїх політичних ворогів у разі переобрання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Зеленський відреагував на "мирний план" Дональда Трампа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини