Головна Новини Світ США Світові компанії вимагають від працівників вакцинуватися: які санкції застосовують
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові компанії вимагають від працівників вакцинуватися: які санкції застосовують

Робітників великих компаній в США зобов'язують вакцинуватися від COVID-19

22 грудня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Світові компанії-гіганти Intel, Meta, Microsoft, Google, Apple вимагають від працівників щепитися від коронавірусу. До невакцинованих застосовують різні санкції: оплачувані відпустки, відпустки за свій рахунок, обов'язкове тестування. Про це пише VC.

Світові компанії вимагають від працівників вакцинуватися: які санкції застосовують

Компанії вимагають від працівників вакцинуватися, фото з відкритих джерел

Відомо, що  працівники Intel мають зробити щеплення до 4 січня 2022 року або принести довідки, що свідчать про наявність протипоказань для вакцинації. Якщо цих документів вони не нададуть, то з 4 квітня, підуть в відпустку за свій рахунок на три місяці. До квітня від невакцинованих вимагають проходження тесту на COVID-19 щотижня. Вимога стосується й тих, хто працює з дому.

Компанія висуває таку вимогу з огляду на розпорядження уряду США про те, що співробітники в компаніях, де працює більш ніж 100 людей, мають бути вакциновані.

В судах штатів Джорджія та Луїзіана розглядають спільний позов компаній та релігійних спільнот проти рішення уряду. Той, в свою чергу, подав апеляцію, тож судовий розгляд триває.

Раніше повідомлялося, що компанія Google надасть нещепленим працівникам 30-денну відпустку для того, щоб вони вакцинувалися. Після спливання терміну вони мають надати сертифікат про вакцинацію або довідку про наявність протипоказань. Інакше їх можуть звільнити або відсторонити від роботи без збереження оплати праці.

Meta та Microsoft висунули вимоги до робітників щодо вакцинації, в Apple вимагають регулярно здавати тест на коронавірус.

Як повідомляв портал "Коментарі", світовий лідер з рекрутингу H&S заходить в Україну. Відомо, що Heidrick & Struggles (H&S), що спеціалізується на консалтингу та рекрутингу, вирішила купити українську WE Partners.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини