Головна Новини Світ США Такого ніхто не очікував. Трамп зробив несподівану заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого ніхто не очікував. Трамп зробив несподівану заяву про війну в Україні

Кандидат в президент США Дональд Трамп несподівано підтримав Україну. В своїй соцмережі Truth Social, він написав, що виживання Україні є важливим для Сполучених Штатів, повідомляє Reuters

19 квітня 2024, 17:27 comments13502
Поділіться публікацією:

Кандидат в президенти США Дональд Трамп зробив неочікувану заяву із приводу України та важливості її підтримки із боку Європи та, власне, Сполучених Штатів.

Такого ніхто не очікував. Трамп зробив несподівану заяву про війну в Україні

Дональд Трамп

За його словами, правда в тому, що виживання України є важливим для Європи. Проте, додав він, це виживання також є важливим і для Сполучених Штатів.

При цьому Дональд Трамп розкритикував Європу за те, що вона буцімто виділяє недостатню кількість коштів для підтримки України, яка відчайдушно цього потребує. За його словами, Європа повинна виділяти такі ж кошти у підтримку України, як і Сполучені Штати.

"Рухайся, Європо!",
— написав Трамп у своїй соцмережі.

Західні журналісти звернули увагу на те, що в своєму дописі Трамп вперше заявив про те, що потрібно посилити підтримку України. Втім, він не підтримав законопроект, який передбачає виділення Києву 61 млрд доларів.

Разом з тим, європейські лідери вже заявляли про те, що заяви США про те, що вони допомагають Україні більше, ніж країни ЄС є звичайним міфом, особливо на фоні того, що Вашингтон із осені минулого року не може ухвалити рішення про підтримку України. З цього приводу президент Володимир Зеленський висловлював розчарування і заявляв, якщо Штати не допоможуть, то Україна продовжить втрачати не тільки території, а і людей.

Разом з тим, відомо, що 20 квітня конгресмени повинні розглянути законопроект про виділення Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Якщо його все ж підтримають, то наразі невідомо, коли ж фронт отримає таку необхідну зброю, яка йому потрібна для того, щоб оборонятися від російських ворогів, які користуються "вікном можливостей" і збільшують тиск на Сили оборони з надією прорвати фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини