Головна Новини Світ США Тбілісі не почув попередження: які заходи США мають намір запровадити проти Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Тбілісі не почув попередження: які заходи США мають намір запровадити проти Грузії

США готові запроваджувати візові обмеження щодо Грузії через закон про іноагентів

24 травня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

США запроваджують нову політику щодо запровадження візових обмежень щодо Грузії через закон про іноагентів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Тбілісі не почув попередження: які заходи США мають намір запровадити проти Грузії

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні я теж починаю всеосяжний перегляд двосторонньої співпраці між Сполученими Штатами та Грузією", — зазначив Ентоні Блінкен.

Держсекретар також заявив, що при перегляді відносин між двома країнами Вашингтон "враховуватиме дії Грузії при прийнятті власних рішень".

"У міру того, як громадяни Грузії висловлювалися проти цього закону, ми бачили явні ознаки кампанії залякування і застосування насильства для придушення мирного інакомислення. Як "закон про національну безпеку", так і репресивна тактика, яка використовується для придушення правомірної незгоди, підривають грузинську демократію та основні свободи, на які має право грузинський народ, і суперечать давно заявленій меті Грузії — відображеній у її конституції — євроатлантичній інтеграції та стратегічному партнерству зі Сполученими Штатами”, – заявив держсекретар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Грузія, яка стараннями правлячої партії "Грузинська мрія" скочується в російські обійми, в тому числі через просування закону про "іноземних агентів", може не лише втратить європейські та євроатлантичні перспективи, а й опинитися під санкціями США. Принаймні ті посадовці, які просувають закон про "іноагентів". Тим часом проєвропейська президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка ветувала скандальний законопроект (але парламент може подолати вето) закликає французького лідера Еммануеля Макрона якнайшвидше приїхати до Тбілісі через російський вплив на Кавказі. Які варіанти розвитку ситуації в Грузії? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини