Головна Новини Світ США Tesla збільшує ризики аварії: США розпочинають розслідування проти автокомпанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Tesla збільшує ризики аварії: США розпочинають розслідування проти автокомпанії

США розпочинають розслідування щодо 580 000 автомобілів Tesla

22 грудня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Регулятори безпеки автомобілів США заявили в середу, 22 грудня, що вони розпочали офіційне розслідування з безпеки щодо 580 000 автомобілів Tesla, проданих з 2017 року через рішення автовиробника дозволити грати ігри на передньому центральному сенсорному екрані. Про це повідомляє Reuters.

Tesla збільшує ризики аварії: США розпочинають розслідування проти автокомпанії

Логотип Tesla на автомобілі паризького таксі - Reuters

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) повідомила, що її попередня оцінка охоплює різні автомобілі Tesla Model 3, S, X і Y 2017-2022 років. Ця функція, яка називається "Passenger Play", "може відвернути увагу водія та збільшити ризик аварії", — йдеться в повідомленні .

NHTSA заявила, що "підтвердила, що ця можливість доступна з грудня 2020 року в автомобілях, обладнаних Tesla Passenger Play". Раніше функція гри "була ввімкнена, лише коли транспортний засіб перебував у паркуванні".

Tesla не відразу прокоментувала ситуація.

NHTSA заявила, що "оцінить аспекти цієї функції, включаючи частоту та сценарії використання Tesla 'Passenger Play'".

Раніше в грудні агентство зазначало, що значну кількість смертей на дорогах у США спричинило відволікання водіння від дороги – лише в 2019 році 3142 особи загинуло через це. Прихильники безпеки стверджують, що офіційні дані недооцінюють проблему, тому що не всі водії, які потрапили в аварію, пізніше визнають, що відволікалися.

The Times повідомляє, що Tesla додала три нові гри, і зазначає, що транспортні засоби мають попередження: "Гра, коли машина рухається, призначена лише для пасажирів".

У газеті сказано, що функція гри вимагає підтвердження того, що гравець є пасажиром, хоча водій все ще може грати, просто натиснувши кнопку.

У 2013 році NHTSA випустила рекомендації щодо заохочення автовиробників "враховувати безпеку у своїх проектах та запобігати відволіканню водія через інформаційно-розважальні пристрої у транспортних засобах".

NHTSA повідомила, що в листопаді отримала скаргу на функцію гри від водія Tesla Model 3 з Орегону, який сказав: "Створення небезпечного засобу відволікання для водія є необачно недбалим".

29 листопада Mercedes-Benz від Daimler відкликав 227 автомобілів у США — 2021 модельного року S580, 2022 EQS450, EQS580 і S500, оскільки інформаційно-розважальні системи автомобіля "можуть дозволяти активацію телевізійного та інтернет-дисплею під час водіння, викликаючи відволікання для водіїв".

Як писали раніше "Коментарі", у Франції сталася страшна ДТП за участю Tesla Model 3. Водій таксі, який був за кермом електромобіля наїхав на велосипедиста, трьох пішоходів та врізався у фургон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини