Головна Новини Світ США Торгування брехнею: Байден звинуватив соціальні мережі в поширенні дезінформації про Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Торгування брехнею: Байден звинуватив соціальні мережі в поширенні дезінформації про Covid-19

Байден звинувачує «аморальні» кабельні мережі та соціальні мережі у поширенні брехні про вакцину

22 грудня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден у вівторок, 21 грудня, звинуватив діячів кабельного телебачення та соціальні медіа в тому, що вони заробляють гроші на "торгуванні брехнею" про вакцини проти COVID-19 та поширенні дезінформації. Про це повыдомляє Reuters.

Торгування брехнею: Байден звинуватив соціальні мережі в поширенні дезінформації про Covid-19

Співробітники Boeing та інші люди виходять на вулицю, протестуючи проти мандату компанії щодо вакцини від коронавірусної хвороби (COVID-19) - Reuters

У промові Білого дому, попереджаючи невакцинованих про небезпеку швидкого поширення варіанту Omicron, Байден сказав: "Невакциновані відповідають за свій власний вибір. Цей вибір підігрівається небезпечною дезінформацією на кабельному телебаченні та в соціальних мережах".

Байден не назвав жодної особи чи компанії на ім'я, але Білий дім критикував Fox News і нічних ведучих мережі Такера Карлсона та Шона Ханніті. Раніше Байден критикував Facebook за те, що він дозволяв розміщувати повідомлення, які поширюють брехню про вакцини.

"Ви знаєте, ці компанії та особистості заробляють гроші, розповсюджуючи брехню та допускаючи дезінформацію, яка може вбити їхніх власних клієнтів та їхніх прихильників. Це неправильно. Це аморально. Я закликаю постачальників цієї брехні та дезінформації зупинити це. Припиніть це зараз", – сказав Байден.

Політично вмотивована кампанія дезінформації допомогла розігріти скептицизм щодо безпеки вакцин у Сполучених Штатах проти переважних медичних доказів, які показують, що вони працюють і не представляють невеликого ризику. Кожен четвертий дорослий американець не вакцинований.

Як повідомляли раніше "Коментарі", біля узбережжя американського штату Каліфорнія було зафіксовано потужний землетрус. Його магнітуда становила 6.2 бали за шкалою Ріхтера. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в акваторії Тихого океану приблизно за півсотні кілометрів від міста Ферндейл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини