Головна Новини Світ США Трамп може отримати серйозного конкурента. Став відомий секрет популярності Мішель Обами
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп може отримати серйозного конкурента. Став відомий секрет популярності Мішель Обами

Ходять чутки, що нібито президент Джо Байден може відмовитися від участі у президентських виборах на користь Мішель Обами. Як відзначає політексперт Юрій Богданов, вона дуже популярна в США і може перемогти Трампа

6 травня 2024, 15:57
Поділіться публікацією:

За інформацією Der Spiegel Мішель Обама може замінити Джо Байдена в президентській гонці. Нібито Демократична партія навіть включила відповідне питання у соціологічні опитування населення. Букмекери теж вважать Обаму однією з фавориток.

Трамп може отримати серйозного конкурента. Став відомий секрет популярності Мішель Обами

Мішель Обама

Проте, як відзначив політичний експерт Юрій Богданов, насправді ніхто не знає (можливо, крім Байдена) чи це станеться. 

"Зараз аналізувати, яким президентом вона може бути — спекуляції чи дурість. Особливо у порівнянні з чоловіком. Бо кон'юнктура і виклики геть змінилися. А саме вони переважно визначають політичний курс",
— підкреслив експерт.

Втім, Богданов додає, що кандидатство Мішель Обами, дійсно, можливе. За його словами, справа у тому, що Джо Байден, що Дональд Трамп в США є непопулярними кандидатами і їх боротьба – це боротьба антирейтингів. Окрім того, двоє із трьох американців вважають Байден занадто старим на фоні Трампа.

"Байден останнім часом робить купу доволі дивних заяв. Його звинувачення на адресу Японії, Індії, Китаю та Південної Кореї у ксенофобії через “небажання приймати мігрантів” можуть сподобатися хіба що радикальним лівим в США, бо нелегальна міграція хвилює навіть поміркованих виборців самого Байдена.  Плюс до того антирейтинг Трампа настільки значний, що його може перемогти практично будь-хто відомий, притомний і достатньо поміркований, якщо не буде дратувати виборців, що сумніваються", -
відзначив Юрій Богданов.

При цьому експерт підкреслив, що Мішель Обама є надзвичайно популярною в Штатах. Вона брала активну участь у політичній кар'єрі свого чоловіка і була чи не найпомітнішою першою леді в історії США.

"Юридична освіта і адвокатська практика не пройшли дарма. Під час кампанії рейтинг її схвалення досягав 55%.  Під час першого строку свого чоловіка і президентської кампанії 2012 Мішель концентрувалася на внутрішній проблематиці і образі “тієї, хто розуміє проблеми простого народу”. В підсумку рейтинг її схвалення ніколи не падав нижче 60%, долаючи “однопартійність”. В підсумку під час виборів 2012 на фоні спірних результатів президентства саме образ Мішель Обами був одним з козирів тандему Обама – Байден",
- говорить Богданов.

Окрім того, експерт відзначив, що після завершення президентства Обами його дружина залишилася активною громадською діячкою: критикувала адміністрацію Трампа за недофінансування шкільного харчування, недостатню увагу доступності освіти, особливо для жінок, за ксенофобію і мізогінію. 

"Мішель Обама у нас, як і Трамп колись, супер-популярна медійна фігура. Її мемуари Becoming стали суперхітом — за перший рік продажів"
, — відзначив експерт і додав, що її наступна книга The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times, а також документальний фільм по мотивам теж отримали купу премій. При цьому Обама веде популярний подкаст, знімається в кулінарному шоу, зіграла в серіалі.

"Тобто вона — суперпопулярна медійна фігура з публічним політичним бекграундом — те що треба, щоб перемогти Трампа. Питання в тому, чи буде така політична авантюра реалізована Байденом, Обамою і Ко", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден може знятися з президентських виборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

6 травня 2024, 15:58

ВЫ серьезно? Она никто...


Новини