Головна Новини Світ США Трамп негативно висловився на адресу України: цього разу не сподобалося екс-президенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп негативно висловився на адресу України: цього разу не сподобалося екс-президенту

Дональд Трамп у Капітолії критикував пакет допомоги Україні

14 червня 2024, 07:45 comments2396
Поділіться публікацією:

Колишній президент США та найімовірніший претендент на посаду голови Білого дому від Республіканської партії на виборах цього року Дональд Трамп розкритикував пакет допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів. Своє обурення цим рішенням він висловив під час закритої зустрічі із представниками Республіканської партії у Капітолії 13 червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Reuters", з посиланням на учасників зустрічі.

Трамп негативно висловився на адресу України: цього разу не сподобалося екс-президенту

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що на зустрічі за зачиненими дверима екс-президент США заявив, що працюватиме над розширенням республіканської більшості в Палаті представників, і закликав однопартійців відмовитися від внутрішніх чвар.

Говорив Дональд Трамп і про конкретні політичні кроки – зокрема, закликав відмовитися від ідеї заборони абортів на федеральному рівні, знизити податки на дохід від чайових, щоб заручитися голосами працівників сфери обслуговування, та підтримати тарифи для захисту сталеливарної промисловості США.

Представник крайнього правого крила республіканців Дон Бейкон також сказав, що Трамп розкритикував пакет допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів, прийнятий за підтримки обох партій.

"Він запитує: якщо Україна переможе, якою буде вигода?", — розповів Бейкон.

Зазначимо, раніше видання The Washington Post видало матеріал про те, що президенти США Джо Байден та України Володимир Зеленський хоч і підписали 10-річну угоду з безпеки, з підтримкою Києва все одно багато неясності. Документ зобов'язує Вашингтон надавати Києву широкий спектр воєнної допомоги. Ось тільки з огляду на той факт, що претендент на посаду голови Білого дому від республіканців Дональд Трамп лідирує над Джо Байденом у багатьох виборчих опитуваннях, майбутня угода залишається дуже туманною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/

Новини