Головна Новини Світ США Трамп повинен прийти: Байден розповів, як планує провести свою інавгурацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп повинен прийти: Байден розповів, як планує провести свою інавгурацію

Американська традиція вимагає, щоб кандидат, який програв виборчі перегони, з гідністю привітав переможця

5 грудня 2020, 14:54
Поділіться публікацією:

Джо Байден заявив, що вважає важливою присутність президента Трампа на інавгурації для пристойності, хоча, що стосується його самого, "це не має ніякого особистого значення". Трамп, який продовжує оскаржувати результати виборів, не сказав, чи має намір бути присутнім на присязі Байдена 20 січня.

Трамп повинен прийти: Байден розповів, як планує провести свою інавгурацію

ФОТО: yahoo!news

В інтерв'ю, яке вийшло в ефір у четвер увечері, Байден сказав CNN, що цей жест буде "важливим в тому сенсі, що ми зможемо продемонструвати, в кінці цього хаосу, який він створив, що існує мирна передача влади і конкуруючі сторони тиснуть руки і йдуть далі".

Трамп і його союзники відмовляються визнати результати виборів, які показують, що Байден переміг чинного президента як при всенародному голосуванні (81 029 173 голоси проти 74 122 605 голосів), так і в Колегії вибірників (306 голосів вибірників проти 232 — така ж різниця в перемозі Трампа над Хілларі Клінтон в 2016 році).

Існує традиція, що після оголошення результатів президентських виборів, кандидат, який програв, поступається місцем переможцю в телефонній розмові, промовляє поступливу промову і погоджується взяти участь в урочистій передачі влади в День інавгурації, включаючи традиційну зустріч між колишньою і новою першими леді.

У День інавгурації в 2017 році президент Барак Обама і перша леді Мішель Обама привітали тодішнього обраного президента Трампа і майбутню першу леді Меланію Трамп в Білому домі, а Обами були присутні на інавгураційній промові Трампа.

Як повідомляло видання "Коментарі", Трамп може зробити гучну заяву в день інавгурації Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини