Головна Новини Світ США Трамп програв перші праймеріз: чи є шанси у конкурентки колишнього президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп програв перші праймеріз: чи є шанси у конкурентки колишнього президента США

Єдина конкурентка Дональда Трампа Ніккі Гейлі здобула перемогу на праймеріз в окрузі Колумбія.

4 березня 2024, 08:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головна та єдина конкурентка Дональда Трампа у внутрішньопартійній боротьбі Ніккі Гейлі здобула першу перемогу на праймеріз. Вона перемогла Трампа в окрузі Колумбія, де знаходиться столиця США та головний адміністративний центр Вашингтон.

Трамп програв перші праймеріз: чи є шанси у конкурентки колишнього президента США

Кандидат в президенти США Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Ніккі Гейлі отримала 62,8% голосів, тоді як колишній президент США Дональд Трамп набрав 33,3% в окрузі Колумбія. За правилами, в цьому окрузі Гейлі отримає всіх 19 делегатів. Таким чином Ніккі Гейлі стала першою жінкою в історії Республіканської партії, яка здобула перемогу на праймеріз.

Під час оголошення результатів Ніккі Гейлі заявила, що не буде залишати виборчі перегони, адже її виборці заслуговують отримати альтернативу Дональду Трампу. Попри це, більшість аналітиків стверджують, що Гейлі може припинити участь після оголошення результатів "супервівторка", коли внутрішньопартійні вибори пройдуть одночасно в 15 штатах.

Трамп відреагував на свою поразку на праймеріз в округу Колумбія та саркастично назвав Ніккі Гейлі "королевою боліт".

Наразі Дональд Трамп має 244 делегати отриманих на праймеріз та кокусах у різних штатах, а Гейлі — 43. Таким чином головна конкурентка Трампа практично не має шансів на перемогу. Видання The Economist дає лише 12% на можливу перемогу Гейлі, тоді як у Трампа 80%. Однак це може змінитись у випадку, якщо колишньому президенту США заборонять брати участь у виборах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент США Дональд Трамп пригрозив Судним днем, якщо переможе на виборах у США.

Також "Коментарі" писали про Віктора Орбана, який назвав єдиний шанс на мир для України. За його словами це залежить від виборів у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини