Головна Новини Світ США Трамп ще ближчий до перемоги: хто підтримав екс-президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп ще ближчий до перемоги: хто підтримав екс-президента США

Республіканка Ніккі Хейлі заявила, що голосуватиме за Дональда Трампа

23 травня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Колишня претендентка на висування на вибори президента США від Республіканської партії Ніккі Хейлі заявила, що голосуватиме за Дональда Трампа під час виборів у листопаді. Вона зробила таку заяву, незважаючи на те, що протягом кількох місяців під час передвиборчої кампанії різко критикувала свого тодішнього опонента. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Reuters".

Трамп ще ближчий до перемоги: хто підтримав екс-президента США

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ звертає увагу, що було багато спекуляцій щодо того, хто отримає голоси прихильників Хейлі на виборах – Трамп чи чинний президент-демократ Джо Байден. І хоча Хейлі відмовилася від своєї кандидатури на висування у березні, її ім'я залишилося у бюлетенях для голосування на праймериз – і вона все ще регулярно отримує понад 10% голосів, незважаючи на те, що більше не веде передвиборну кампанію.

Багато хто з цих голосів віддали республіканці та незалежні виборці, незадоволені Трампом, – і деякі демократи почали шукати їх підтримки, зазначає видання.

Агентство пояснює, що Хейлі була протягом двох років послом Сполучених Штатів в ООН, коли Трамп був на посаді, і "всерйоз не кидала виклик" 45-му президенту щодо висування – вона виграла праймеріз лише в одному штаті (Трамп переміг у 11) і окрузі Колумбія (там традиційно голосують за демократів, тож така перемога не суттєва).

"Але її запеклі нападки на його [Трампа] характер і компетентність в останні місяці її кампанії зробили Хейлі прапороносцем антитрампівського крила Республіканської партії, що зменшується", — звертає увагу медіа.

22 травня Хейлі заявила, що Трамп "не був досконалим у цій політиці", проте Байден "став катастрофою" — тому й вирішила голосувати за однопартійця. Вона виступила у вашингтонському Інституті Гудзона, консервативному аналітичному центрі, і це стало першим публічним виступом політика з моменту виходу з республіканських перегонів.

Також вона повторила заклик до Трампу, щоб той звернувся до її шанувальників і "заслужив на їхні голоси".

Передвиборний штаб Трампа загалом відкинув ці заклики, стверджуючи, що прихильники Хейлі схильні голосувати за демократів, хоча багато хто з них є зареєстрованими республіканцями, робить висновок ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Лондон обговорював із Трампом угоду про завершення війни в Україні: пояснення Сунака.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини