Головна Новини Світ США Трамп вибрав собі образ «мудрого батька нації»: для чого йому «фашист» Венс
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп вибрав собі образ «мудрого батька нації»: для чого йому «фашист» Венс

На тлі Венса Трамп буде виглядати поміркованим і мудрим

17 липня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Джей Ді Венс у випадку обрання Дональда Трампа президентом стане першим морським піхотинцем та першим міленіалом в історії США на посаді віце-президента.

Трамп вибрав собі образ «мудрого батька нації»: для чого йому «фашист» Венс

Трамп і Венс

При цьому, як вважає політтехнолог Олег Постернак, треба враховувати три обставини при відповіді на питання, чому Трамп обрав 40-річного бакалавра політології та доктора права, сенатора шотландсько-ірландського походження, який має неабиякі письменницькі таланти та є військовим ветераном. Консерватор до кісток, що виступає за заборону абортів, порнографії та одностатевих шлюбів.

По-перше, каже експерт, Трампу потрібна на посаді віце-президента за ідеологічними поглядами людина, "правіша" і "радикальніша" за самого нього. Тобто той, каже він, на тлі якого Трамп буде здаватися виваженим і поміркованим батьком, мудрим старійшиною, що урівноважує максималістський запал.

"А Венс, до речі, дуже гострий на репліки та коментарі. Навіть у 2016 році по відношенню до самого Трампа (називав його "опіоїдом мас", "культурним героїном"). Тобто, Трамп грається в дедемонізацію та облагородження образу з метою електорального розширення. А щоб тримати "ядро" в трампістській оптиці правового фундаменталізму — ось вам Ді Венс. Тим паче, його молодість балансує літній вік Трампа, що сприймається позитивно на фоні розмов щодо геронтократів в політиці, підсилених фізичною формою Байдена", — говорить Постернак.

По-друге, за його словами, Трамп дуже обпікся у свій час кандидатурою Майка Пенса, який у вирішальний момент не підтримав його в авантюрі по підриву перемоги Байдена на виборах 2020 року. Тому йому потрібна 100% віддана особисто йому фігура, максимально лояльна та вдячна, позбавлена політичної амбіції, як сенатор від Флориди Марко Рубіо.

По-третє, додає Постернак, віце-президент — це не президент, тому з приводу антиукраїнської риторики як б не здіймав бучу.

До того ж, Венс в своїй попередній діяльності більше зосереджений на оподаткуванні, зайнятості, сам він — член сенатського комітету з банківської справи, житлового будівництва та міського господарства.

"До чого готуватись Україні? Поки рано ще бити в набат, потрібно виважено, цілеспрямовано та ефективно налагоджувати контакти із різними крилами Республіканської партії. Нам потрібно вирівняти українську тему в середовищі республіканців і припинити її приватизацію демократами, які намагались перетворити її у фішку свого успішного зовнішньополітичного позиціонування, тим самим змусивши респів піти на критику України", — заявив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у разі перемоги Трампа, а потім його смерті, США буде вперше керувати фашист.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини