Головна Новини Світ США Трамп вимагає від Європи заплатити 100 млрд доларів за війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп вимагає від Європи заплатити 100 млрд доларів за війну в Україні

Дональд Трамп критикує Європу через меншу допомогу Україні, ніж від США. Колишній президент США вимагає ЄС платити більше.

10 липня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що США є лідером у фінансуванні допомоги Україні у війні проти Росії. За словами Трампа, Європа має заплатити 100 млрд доларів, щоб зрівнятись з США у підтримці України.

Трамп вимагає від Європи заплатити 100 млрд доларів за війну в Україні

Кандидат в президенти США Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Дональд Трамп перед самітом НАТО у Вашингтоні опублікував допис у своїй соціальній мережі TRUTH Social, де розкритикував європейські країни. За словами колишнього президента, лише кілька країн НАТО виконували свої зобов'язання перед Альянсом, коли він очолив США.

"Якби не я, можливо, НАТО більше не було б. Коли я став президентом, я помітив, що лише 7 із 28 країн-членів платили свої внески. Більшість союзників мали заборгованість, деякі платили дуже мало. Я вважав це неприйнятним і наполягав на тому, щоб вони заплатити, якщо вони хочуть, щоб мільярди доларів надходили до них", — написав Трамп.

Далі Трамп заявив, що подібна ситуація відбувається і в допомозі Україні. На його думку, європейські країни надсилають Україні менше допомоги ніж США, тому Трамп вважає, що країни ЄС повинні заплатити 100 млрд доларів.

"Тепер ми маємо схожу проблему. США платять більшість грошей, щоб допомогти Україні боротися з Росією. Європа повинна принаймні це компенсувати! Вони винні понад 100 мільярдів. Кривий Джо навіть ніколи не просив їх про це", — додав Трамп.

Згідно з даними Кільського інституту світової економіки, з 2022 року європейські країни разом виділили Україні щонайменше 102 мільярди євро, що перевищує допомогу від США — 74 мільярди євро. 

Дані НАТО також показують, що, попри збільшення витрат на оборону під час президентства Трампа, союзники значно збільшили свої темпи витрат під час президентства Джо Байдена. Наразі 23 із 32 країн дотримуються зобов’язань щодо витрат, еквівалентних 2% їх ВВП на оборону – це удвічі більше, ніж два роки тому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на план Трампа щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, скільки українців готові до втрати території, але мати армію, НАТО та ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини