Головна Новини Світ США Трамп вимагає вибачень від Байдена за його "блюзнірський" вчинок на Великдень
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп вимагає вибачень від Байдена за його "блюзнірський" вчинок на Великдень

Через указ Джо Байдена святкувати нове свято трансгендерів 31 березня, яке у 2024 році припадає на Великдень, Дональд Трамп вимагає у президента вибачень за "напад на християнство".

31 березня 2024, 09:15 comments2230
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дональд Трамп та його колеги з Республіканської партії розкритикували Джо Байдена за указ святкувати День видимості трансгендерних людей 31 березня, який у 2024 році збігається з Великоднем у католиків. Команда Трампа називає такий вчинок Байдена блюзнірським, образливим та жахливим.

Трамп вимагає вибачень від Байдена за його "блюзнірський" вчинок на Великдень

Джо Байден у Білому домі на Великдень. Фото з відкритих джерел

Дональд Трамп закликав Джо Байдена негайно просити вибачення перед мільйонами християн за святкування Дня видимості трансгендерних людей на Великдень. За їх словами це багаторічний напад адміністрації Байдена на християнство.

"Ми закликаємо Джо Байдена та Білий дім просити вибачення мільйонам католиків і християн по всій Америці, які вірять, що завтра буде тільки одне свято — воскресіння Ісуса Христа", — повідомила прессекретарка Трампа Керолайн Лівітт.

З критикою в бік Байдена також висловився спікер Палати представників у Конгресі США Майк Джонсон.

"Білий дім Байдена зрадив головний принцип Великодня — воскресіння Ісуса Христа. Забороняючи священну істину та традиції — водночас проголошуючи Пасхальну неділю "Днем транссексуалів" — є обурливим і огидним", — пише Джонсон.

Також висловив свої думки з цього і син Трампа, Дональд Трамп молодший. За його словами, Байден хоче, щоб люди поклонялись "прапору транссексуалів замість Бога". А колишній кандидат в президенти Вівек Рамасвамі, який відомий своєю відвертою антиукраїнською позицією, заявив, що Байден здійснив "удар по християнству", коли нібито спеціально проголосив День видимості трансгендерних людей 31 березня, на Великдень.

Зазначимо, що День видимості трансгендерних людей було започатковано трансгендерною активісткою Рейчел Кренделл у 2009 році. Однак Джо Байден підписав указ про офіційне святкування Дня видимості трансгендерних людей у 2021 році, коли вступив на пост президента США. У своїй промові Джо Байден відзначив сміливість та внесок трансгендерів у розвиток США та вказав, що нове свято вказує на більш досконале суспільство, де всі люди будуть рівними та до яких ставляться однаково впродовж життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Джо Байден висміяв Дональда Трампа.

Також "Коментарі" писали про те, чому Україна святкує Різдво в один день з католиками, а Великдень у різні, після того, як перейшла на оновлений календар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини