Головна Новини Світ США Трамп звинуватив Росію в крадіжці кресленя "супер-пупер" ракети: реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп звинуватив Росію в крадіжці кресленя "супер-пупер" ракети: реакція Кремля

Дональд Трамп стверджує, що Росія викрала таємну супер ракету і встигла її сконструювати.

25 жовтня 2023, 11:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп звинуватив Росію у викрадені креслення таємної розробки американської ракети. У Кремлі відреагували на заяви Трампа.

Трамп звинуватив Росію в крадіжці кресленя "супер-пупер" ракети: реакція Кремля

Американський політик Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Дональд Трамп на мітингу в Нью-Гемпширі заявив, що Росія привласнила секретні креслення під час правління Обами і згодом побудувала ці нові та потужні ракети, які американський політик назвав "супер-пупер" ракетами".

"У Росії є "супер-пупер ракети". Вони літають надшвидко. Вони вкрали секретні креслення і побудували це", — сказав Трамп та додав, що це сталось у період між 2009 та 2017 роком.

Речник Кремля Дмитро Пєсков спростував заяви американського політика Дональда Трампа.

"Ми маємо свою ракету. Важко сказати, чи вкладається наша ракета в розуміння Трампа як "супер-пупер". Це хороша ракета, вона не має аналогів у світі", — відреагував Дмитрій Пєсков.

Це не вперше Трамп звинувачує Росію у викрадені секретних креслень ракет. Під час свого президенства у 2020 році Трамп розповів, що Москва вкрала секретні дані щодо сучасної гіперзвукової ракети США. Тоді у Кремлі заперечили заяви американського президента. 

Очікується, що гіперзвукові ракети стануть наступним поколінням ракет. Вони здатні розвивати швидкість понад 5 Махів, тобто рухаються в 5 разів швидше ніж швидкість звуку. Крім того, вони будуть мати високу маневровність та зможуть уникати традиційні засоби ППО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що республіканці обрали проукраїнського кандидата в спікери, однак Трамп знищив його своєю заявою.

Також "Коментарі" писали, що Росія отримала критичне повідомлення від Ізраїлю. У Кремлі відреагували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини