Головна Новини Світ США Трампа порівняли з Ющенком: який образ буде експлуатувати американський політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Трампа порівняли з Ющенком: який образ буде експлуатувати американський політик

Рядові американці тепер вважають, що Трампові допомагає Бог

15 липня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Невдалий замах на Дональда Трампа його прихильники сприйматимуть як вияв божої прихильності, вважає політолог Олег Постернак.

Трампа порівняли з Ющенком: який образ буде експлуатувати американський політик

Замах на Трампа

"Трамп вижив після пострілів. Трамп — сильний і везучий. Йому допомагає Бог. Це основний меседж, який поселиться зараз в головах американців. Прихильники Трампа сприймуть це як вияв Божого проведіння. Так, це просто подарунок для міфологічного мислення виборців", — відзначив експерт у Фейсбуці.

За його словами, відбудеться природнє цементування електорального ядра, яке буде приведено в мобілізаційну готовність приблизно так, як це було в Україні після отруєння Ющенко у 2004. Тобто створюватиметься образ мученика.

"Плюсуйте Трампу 5-7% до загального рейтингу по країни. І можливо найжирніший "хиткий штат" Пенсільванію із 19 виборниками.  А ще плюсуйте якусь частину контингенту незалежних виборців, а ще — надмірну увагу до зʼїзду респів у Мілуокі в понеділок, де Трамп зʼявиться наче воскреслий", — заявив експерт.

Про те, що замах на Трампа, безумовно, додасть йому балів у виборчій кампанії, оскільки це не тільки дуже гучна подія, про яку всі знають, але й дозволяє активно експлуатувати її протягом всієї передвиборчої кампанії, говорить політолог Тарас Загородній. При цьому, каже він, демократам доведеться виправдовуватись, що вони до цього не мають ніякого стосунку, а цю тему Трамп та його прихильники точно будуть озвучувати.

Своєю чергою політолог Віктор Небоженко вважає, що після замаху Трам сміливо набирає 5% "свіжих" виборців, які йому так необхідні для впевненої перемоги над Джо Байденом на президентських виборах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що замах на Трампа неминуче відобразиться на Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://world.comments.ua/

Новини