Головна Новини Світ США Туск критикує республіканців через відсутність допомоги Україні: Рейган перевертається в гробу
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск критикує республіканців через відсутність допомоги Україні: Рейган перевертається в гробу

Дональд Туск заявив, що дії республіканців у Конгресі США щодо допомоги Україні, кардинально інші, ніж політика президента Рейгана, який різко засуджував режим в СРСР.

8 лютого 2024, 08:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск різко висловився про американських сенаторів з Республіканської партії, які затримують ухвалення рішення щодо пакета допомоги Україні. Туск назвав такі дії республіканців ганебними.

Туск критикує республіканців через відсутність допомоги Україні: Рейган перевертається в гробу

Дональд Туск критикує республіканців за відсутність допомоги Україні. Фото з відкритих джерел

Республіканці в Конгресі США не погоджуються на підтримку пакета допомоги Україні ще з жовтня 2023 року. Однопартійці Трампа постійно висувають нові вимоги, зокрема включення або виключення пункту про захист кордонів США, розділення пакета допомоги для України, чи голосування за окремий пакет для Ізраїлю.

На постійну затримку з допомогою України відреагував прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

"Шановні сенатори-республіканці в США. Рональд Рейган, який допоміг мільйонам із нас відвоювати свободу та незалежність, напевно, сьогодні перевертається в гробу. Ганьба вам", — пише Дональд Туск в соціальній мережі X.

Нагадаємо, що Рональд Рейган на посту президента різко засуджував режим у СРСР та загалом комунізм. У моральному плані Рейган називав Радянський Союз "імперією зла". Також під час свого президентства Рейган активно допомагав антирадянським рухам опору і намагався "відбити" комуністичні уряди, підтримувані радянськими силами, в Африці, Азії та Латинській Америці. Крім того, адміністрація Рейгана активного допомагала у Східній Європі, зокрема підтримуючи польську опозиційну групу "Солідарність".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білий дім озвучив план Байдена щодо допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про канцлера Німеччини Олафа Шольца, який назвав серйозну проблему для України, яка настане найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини