Головна Новини Світ США В американки через хронічний нежить "провалився" ніс (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В американки через хронічний нежить "провалився" ніс (ФОТО)

34-річна американка звернулася в клініку відновної хірургії, тому що в неї провалився ніс

12 квітня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Американські вчені описали рідкісний випадок ураження носа. У Массачусетську клініку звернулася 34-річна мешканка США із симптомами синуситу (запалення слизової оболонки навколоносових пазух), у якої буквально провалився ніс.

В американки через хронічний нежить "провалився" ніс (ФОТО)

У жінки з США провалився ніс / фото: Shutterstock / Fotodom

Відомо, що жінка скаржилася на деформацію органу нюху, яка прогресувала протягом 7 років. Лікарі відправили її на обстеження і з'ясували, що в неї відбулося повне руйнування носових кісток і хряща перегородки носа, западання кінчика носа, утворилися поліпи в носовій порожнині та кров'янисті кірки на її стінках.

Дослідники також виявили у неї в крові підвищений рівень антитіл до ферменту протеиназа-3 (PR3). Здебільшого ці антитіла зустрічаються при гранулематозі (аутоімунному гранулематозному запаленні стінок судин (васкуліт), яке захоплює дрібні та середні кровоносні судини, — прим. авт.). Але їхня роль у цьому захворюванні ще точно не встановлена. Хвороба призводить до запалення стінок судин, яке може виявлятися симптомами з боку практично будь-якої системи органів. Пошкодження носа і навколоносових пазух при гранулематозі також відомі.

Нині з пацієнткою все добре: після 6 місяців лікування у неї зник нежить і кров'янисті кірки. Ймовірно, що американці проведуть реконструкцію носа.

В американки через хронічний нежить ”провалився” ніс (ФОТО) - фото 2

Фото: The New England journal of medicine

Нагадаємо, що мешканка англійського міста Барнслі, графство Південний Йоркшир, потрапила в лікарню з каменями в нирках і позбулася кінцівок. Виявилося, що у неї розвинувся сепсис (зараження крові). Жінка зізнається, що для неї важкі проблеми зі здоров'ям стали важливим життєвим випробуванням, але вона не падає духом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Австралії під час конкурсу з поїдання ламінгтонів — бісквітних тістечок із кокосовою стружкою і шоколадом — одній з учасниць стало погано і медики констатували її смерть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини