У Байдена думають над новим способом допомоги Україні: ЗМІ дізналися деталі

У Байдена думають про допомогу Україні з бюджету армії США

Адміністрація президента Джо Байдена задумалася про залучення близько 200 мільйонів доларів із фінансування армії США, щоб надати Україні негайну підтримку. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У матеріалі йдеться, що фінансування може бути використане для оплати критично важливої зброї, запасів та іншого обладнання. На даний момент Україна стикається з нестачею артилерії, а російські війська в останні тижні досягли невеликих територіальних завоювань.

"Дебати щодо використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють запеклі зусилля Білого дому знайти будь-яку можливу підтримку для України", - пише Bloomberg.

Джерела видання вказують, що остаточного рішення ще не ухвалено. Білий дім зосереджений на тому, щоб переконати Палату представників США ухвалити законопроект про допомогу Україні. У Байдена впевнені, що якщо спікер Палати представників поставить законопроект на голосування, його ухвалять переважною більшістю голосів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що показав "супервівторок" у США: чи зміниться ситуація з наданням допомоги Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії розпочалися масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24, які триватимуть до 15 березня. При цьому в самому Альянсі відбуваються серйозні дискусії, зокрема, про ймовірне відправлення військовослужбовців до України. Даються взнаки і тривожні сигнали, що йдуть зі США. І у ракурсі зниження підтримки України. І щодо того, що у разі повернення Дональда Трампа в президенти, він може або вивести свою країну з НАТО, або "забути" про обіцянку допомагати Європі. Про що говорять процеси, які зараз йдуть в НАТО? Які трансформації може пережити Альянс і чи переживе? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.