Головна Новини Світ США У Байдена назвали причину візиту Зеленського до США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена назвали причину візиту Зеленського до США

У Білому домі заговорили про нову фазу війни в Україні

21 грудня 2022, 17:18
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прибув до США на запрошення голови Білого дому, оскільки адміністрація Байдена має розуміння, що війна в Україні перейшла в нову фазу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

У Байдена назвали причину візиту Зеленського до США

Джо Байден та Володимир Зеленський. Фото: з відкритих джерел

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що головна мета переговорів – це домовитися про те, щоб між Україною та США тривала співпраця та Вашингтон і надалі підтримував Київ не лише постачанням озброєнь, а й фінансово.

"Президент дійсно вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в нову фазу цієї війни, агресію пана Путіна, що це гарний час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити", — заявив Кірбі в ефірі "CNN" .

Крім того, Кірбі зазначив, що два президенти також обговорять можливі шляхи закінчення війни, назвавши цю тему досить педантичною, оскільки вона стала предметом деяких розбіжностей між західними лідерами.

"Я не сумніваюся, що вони будуть говорити про поняття президента Зеленського про "справедливий світ" і про те, як це виглядає, які його компоненти і як ми допоможемо Україні досягти цього", — зазначив спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже сьогодні, 21 грудня, відбудеться раніше неанонсована зустріч президента США Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського у Білому домі. Крім того, очікується виступ Зеленського перед Конгресом США і заява американського керівництва про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги, який включатиме ракетні системи Patriot. Про що говорить такий поворот подій, включаючи перший із початку російського вторгнення виїзд Зеленського із країни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сергій Шойгу заговорив про новий наступ на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини