Головна Новини Світ США У Байдена передумали запрошувати Зеленського до Вашингтона: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена передумали запрошувати Зеленського до Вашингтона: причина

Адміністрація американського президента занепокоїлася "відмовою Зеленського від зусиль щодо боротьби з корупцією"

7 червня 2021, 09:41 comments1280
Поділіться публікацією:

У Білому домі розглядали можливість запрошення українського державного глави Володимира Зеленського до Вашингтона для зустрічі з президентом США Джо Байденом до його саміту з російським лідером Володимиром Путіним. Рішення змінили після зміни керівництва "Нафтогазу" . Таку інформацію оприлюднив портал Axios із посиланням на джерела в Білому домі, пише "РБК-Україна".

У Байдена передумали запрошувати Зеленського до Вашингтона: причина

Джо Байден - фото з відкритих джерел

Співрозмовник підкреслив, що в адміністрації американського президента занепокоїлася "відмовою Зеленського від зусиль щодо боротьби з корупцією".

"Джерело в адміністрації розповіло, що Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського до Вашингтона перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії "Нафтогаз", — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Байденом до 16 червня. Однак український лідер розуміє, що через щільний графік президента США цього може не відбутися.

Також інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Сполучених Штатах Америки, Російській Федерації, Європі та Україні готуються до саміту американського і російського президентів Джо Байдена і Володимира Путіна. У контексті підготовки до цих переговорів російські, американські та українські чиновники роблять низку заяв. Путін заявив, що РФ не хоче припиняти використовувати долар, звинувативши США у використанні домінування валюти для санкцій і попередивши, що ця політика може відбитися на Вашингтоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

7 червня 2021, 12:12

Ну а навіщо зустрічами легітимізувати того, в кого передвиборчі обіцянки були брехнею. Президент Єрмак з дуже непорядним товаришем Зе, просто віджали корупційні потоки Порошенка та поставили на них своїх. Звісно, більша відповідальність на творці корупції, а ні на тому, хто її віджав. Але ще більша відповідальність на продажних "патріотах" які ігнорують потреби суспільства: корупція, олігархізм, верховенства права, нерівність між корумпованими чиновниками та платниками податків, деградація країни разом з освітою та медициною, та подібне. Свого часу і до сьогодні комуністи уникли відповідальності за злочини проти людства. Якщо і наші червоні "патріоти" уникнуть відповідальності, ми ніколи не досягнемо рівня розумово-розвинутих цивілізацій та втратимо країну, як у 1919 році.


Новини