Головна Новини Світ США У Байдена роз'яснили значення справедливого та стійкого миру для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена роз'яснили значення справедливого та стійкого миру для України

Ентоні Блінкен наголосив, що українці самі мають ухвалити фундаментальні рішення про те, яким вони хочуть бачити своє майбутнє

29 вересня 2023, 08:00 comments4116
Поділіться публікацією:

США та інші країни Заходу хочуть для України справедливого та стійкого миру. Це, зокрема, має на увазі, що він має бути заснований на Статуті ООН. Як передає портал "Коментарі", про це на The Atlantic заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

У Байдена роз'яснили значення справедливого та стійкого миру для України

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Справедливий (Ред. — Мир) у тому сенсі, що він відображає основні принципи, які лежать в основі Статуту ООН — територіальна цілісність, суверенітет, незалежність України", — заявив Блінкен.

При цьому стійкий мир, за його словами, означає, що після завершення війни "не залишиться умов", які дозволять цій агресії повторитися через рік, два чи п'ять років.

Держсекретар наголосив, що український народ сам має ухвалити фундаментальні рішення про те, яким він хоче бачити своє майбутнє.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема необхідності переговорів з Росією у разі затягування війни стає останнім часом більш актуальною. Про це періодично пишуть західні ЗМІ, на цю тему найчастіше висловлюються політики та чиновники різних країн. При цьому ні українська влада, ні українське суспільство до переговорів (які б фактично означали "заморозку" війни, але не її закінчення на прийнятних для нас умовах) на даний момент явно не готові. Та й сама РФ не надто демонструє бажання конструктивного діалогу. Хоча Путін періодично робить псевдомиротворчі заяви, ціну його слів ми знаємо. Яка ймовірність переговорів? Що (хто) може змінити позицію Києва чи Москви в найближчій перспективі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини