Головна Новини Світ США У Байдена відповіли, чи врятує Україну план Б, якщо Конгрес не затвердить нової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відповіли, чи врятує Україну план Б, якщо Конгрес не затвердить нової допомоги

Джон Кірбі заявив, що жодний "план Б" не замінить допомоги Україні від Конгресу.

7 березня 2024, 13:57 comments10560
Поділіться публікацією:

Немає альтернативних шляхів військової допомоги Україні, які можна було б зіставити з допомогою, яку може затвердити Конгрес. Будь-які альтернативні шляхи не будуть "такими ж добрими", як додаткове фінансування від Конгресу США. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Голосу Америки" зробив представник Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена відповіли, чи врятує Україну план Б, якщо Конгрес не затвердить нової допомоги

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

В Адміністрації Байдена зазначили, що Вашингтон завжди розглядає всі можливості, але продовження допомоги з боку Конгресу нічим не можна замінити.

"Як я вже говорив багато разів, немає якогось наявного магічного джерела, здатного зробити те, що може зробити додаткове фінансування. Чи розглядаємо ми варіанти? Звичайно. Ми маємо враховувати ситуацію на місці, особливо на сході", — сказав Кірбі.

Він зазначив, що важко бути впевненим у схваленні допомоги Палатою представників, де все залежить від спікера Майка Джонсона.

"Ми знаємо, і спікер Джонсон знає: якщо він винесе це на голосування, законопроект отримає схвалення. Є двопартійна підтримка. Тут немає питань. Справжнє питання: чи винесе він це на голосування? І лише він може відповісти на це питання", — підсумував. представник Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США продовжується епопея з виділенням допомоги Україні. Адміністрація Байдена зуміла переконати республіканців Сенату підтримати відповідний законопроект, але спікер-трампіст Палати представників Майк Джонсон залишається непохитним – і просто не ставить цей варіант на голосування. На цьому фоні відбувається активізація Європи в ракурсі підтримки України, а також посилення власної безпеки через явне послаблення Штатів як світового лідера та активізацію російської агресії проти демократичного світу. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" дані процеси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини