Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на демонстрацію Іраном нових безпілотників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на демонстрацію Іраном нових безпілотників

США попередили Іран про відповідальність за демонстрацію нових безпілотників

4 жовтня 2023, 07:45
Поділіться публікацією:

У Вашингтоні вбачають додаткові ризики від іранської зброї і натякають, що Тегерану незабаром доведеться відповідати за свої дії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ", який цитує заступник речника Держдепартаменту США Веданта Патела.

У Байдена відреагували на демонстрацію Іраном нових безпілотників

Держдеп США. Фото: GettyImages

"Ми продовжимо використовувати всі наявні інструменти, щоб притягнути іранський режим до відповідальності. І ми робитимемо це у тісній взаємодії з нашими союзниками та партнерами", – зазначив Ведант Пател.

Він підкреслив, що використання іранської зброї, хоч би якою вона була, безумовно створює додаткові ризики в розхитуванні ситуації в інших регіонах, де намагається відігравати свою роль Іран.

У зв'язку з цим Пател нагадав, що протягом останніх двох років Білий дім звертав увагу, зокрема, на поглиблення військового партнерства між іранським та путінським режимами. Тому, за словами представника Держдепу, будь-яка нова потенційно нова система озброєнь у руках Тегерана збільшує потенційний ризик дестабілізації у країнах та регіонах за межами Ірану.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за словами аналітика Інституту вивчення війни (ISW) Аміна Солтані, вже в жовтні Іран зможе продавати Росії балістичних ракет Fateh-110 і Zolfaghar, оскільки закінчується термін забороняє подібне резолюцією ООН. В обмін Тегеран може просити Москви літаки Су-35, системи ППО С-400, допомогу з космічної, ракетної, ядерної програмами тощо. Жовтень може принести неприємні для України новини та в ракурсі початку втілення в життя домовленостей у військово-технічній сфері, які могли бути укладені під час вересневого візиту до Росії лідера Північної Кореї. Крім того, у жовтні планується поїздка російського диктатора Володимира Путіна до Китаю, де також можуть набути рис певні угоди, які зміцнюють РФ. Які ризики вже чітко проглядаються від такого зближення? Чим мають відповідати Україна та її закордонні партнери? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини