Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на катастрофу з Іл-76 під Бєлгородом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на катастрофу з Іл-76 під Бєлгородом

У США перевіряють усі факти про катастрофу Іл-76 під Бєлгородом

25 січня 2024, 08:22
Поділіться публікацією:

США поки що немає підтвердження того, хто міг перебувати на борту російського літака Іл-76, який розбився вранці 24 січня під Бєлгородом. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена відреагували на катастрофу з Іл-76 під Бєлгородом

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

Представник Білого дому зазначив, що зараз Вашингтон робить все можливе, щоб з'ясувати деталі інциденту і отримати більше інформації. Зокрема, Кірбі заявив, що США "бачили повідомлення, але не можуть підтвердити їх".

Джон Кірбі наголосив, що США "роблять все можливе, щоб отримати більше інформації, пов'язаної з падінням цього літака".

Зазначимо, раніше стало відомо, що в Корочанському районі Білгородської області впав військово-транспортний літак Іл-76. При цьому в Росії стали стверджувати, що нібито на літаку перебували 65 українських полонених, шість членів екіпажу та троє супроводжуючих. Росіяни звинуватили Україну у збуті літака. Факт того, що цього дня мав відбутися великий обмін між Україною та Росією, підтвердили в ГУР Міноборони України.

В Україні відреагували на заяви росіян, українців закликали не розповсюджувати фейки та дочекатися офіційних заяв.

Згодом з'явилася заява Генерального штабу на тлі інформації про падіння Іл-76 під Білгородом. У повідомленні йшлося, що ЗСУ й надалі вживатимуть заходів контролю за повітряним простором на Білгородсько-Харківському напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський повідомив, що заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, керівника ГУР Кирила Буданова, голови СБУ Василя Малюка та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали про ситуацію транспортного літака Іл-76 та обмін полоненими. Про це Зеленський сказав у щоденному відеозверненні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини