Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на нібито операцію України з підриву "Північних потоків"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на нібито операцію України з підриву "Північних потоків"

Білий дім не вважає за потрібне коментувати статтю про нібито операцію України з підриву "Північних потоків"

16 серпня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", у Білому домі вирішили утриматися від коментування матеріалу видання The Wall Street Journal, яке написало про те, що українські чиновники схвалили операцію з підриву російських "Північних потоків".

У Байдена відреагували на нібито операцію України з підриву "Північних потоків"

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

"Я не збираюся коментувати повідомлення Wall Street Journal про це", — заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Зазначимо, радник президента України Михайло Подоляк заперечує інформацію про причетність України до вибухів на газопроводі "Північний потік-2". За його словами, така диверсія була вигідна лише Росії.

Михайло Подоляк у коментарі Reuters відповів на звинувачення у тому, що Україна підірвала газопроводи, які постачали енергетичні ресурси Росії до Європи.

"Такий акт можна зробити лише за наявності великих технічних та фінансових ресурсів... і кому це все було вигідно на момент вибухів? Тільки Росії", — сказав Подоляк.

Подоляк підкреслив, що "Україна не має жодного відношення до вибухів на "Північному потоці"", адже не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від таких диверсій.

Багатомільярдні трубопроводи "Північний потік", що транспортують газ дном Балтійського моря, були зруйновані серією вибухів у вересні 2022 року.

Росія звинуватила США, Британію та Україну у вибухах, які відрізали великі обсяги російського газу від прибуткового європейського ринку. Однак ці країни свою причетність заперечують. Німеччина, Данія та Швеція розпочали розслідування інциденту, і шведи виявили сліди вибухівки на кількох об'єктах, вилучених із місця вибуху. Це стало підтвердженням, що вибухи були навмисними.

На початку серпня Wall Street Journal повідомила, що до того, що сталося, причетні українські чиновники. А 14 серпня 2024 року прокуратура Польщі повідомила, що отримала ордер на арешт на підозрюваного у вибухах українця на ім'я Володимир З.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини