Головна Новини Світ США У Байдена визнали, що більше не зможуть відправляти зброю Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена визнали, що більше не зможуть відправляти зброю Україні

Останній пакет, про виділення якого США оголосили наприкінці грудня, має прийти до України найближчими тижнями

4 січня 2024, 08:55
Поділіться публікацією:

Білий дім вичерпав усі можливості постачати зброю до України без відповідного рішення Конгресу США. Наразі поки Конгрес США не схвалить запит президента Джо Байдена на додаткове фінансування, Вашингтон не зможе надавати допомогу Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. При цьому він наголосив, що адміністрація США робитиме все можливе, щоб українці отримували необхідне озброєння.

У Байдена визнали, що більше не зможуть відправляти зброю Україні

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Вони (Ред. — постачання зброї) будуть змушені зупинитися. Президент підписав останній пакет допомоги у сфері безпеки, на який ми мали повноваження щодо поповнення. Це все. Нам потрібен додатковий закон для надання додаткової допомоги Україні", – пояснив Кірбі.

Він також зазначив, що останній пакет, про виділення якого США оголосили наприкінці грудня, має прийти до України найближчими тижнями.

"Але після цього за відсутності додаткового фінансування немає іншого чарівного горщика, з якого можна було б щось дістати", — висловився Джон Кірбі.

Зазначимо, під час цього брифінгу Кірбі зазначив, що немає жодних сигналів про те, що російський диктатор Володимир Путін готовий вести переговори про завершення війни проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у редакційній статті The Washington Post зазначається, що повітряний терор з боку Росії відбувається на тлі зупинки західної допомоги Україні. Журналісти закликали Конгрес взятися за розум – і надати нам нарешті нову програму військової допомоги. Ну, а республіканці продовжують ув'язувати це із питанням безпеки американських кордонів. Експерти розповіли порталу "Коментарі" про те, якими є шанси на надання Україні з боку США довгоочікуваної багатомільярдної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

4 січня 2024, 09:15

пиндосы есть пиндосы не зря их так кацапы называют! что бы по территории сша хоть раз московия бомбанула может тогда эти свиньи американские проснуться.


Новини