Головна Новини Світ США У Байдена знову ламають голову над тим, як не залишити Україну без допомоги: яка є загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена знову ламають голову над тим, як не залишити Україну без допомоги: яка є загроза

Politico пише, що Байден розробляє план "Б" щодо допомоги Україні, але є нюанс

сьогодні, 10:30
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над планом продовження повноважень на відправку Україні допомоги на суму 5,9 мільярда доларів після 1 жовтня, коли починається новий фінансовий рік. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

У Байдена знову ламають голову над тим, як не залишити Україну без допомоги: яка є загроза

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу пояснили, йдеться про прийнятий у квітні пакет допомоги, згідно з яким Пентагон може використати власні запаси для оперативного переміщення зброї та обладнання в Україну. Потім із цих грошей фінансують заміну американського обладнання у власних арсеналах.

"Цей новий обхідний шлях, який вимагає від адміністрації заявити, що вона використовує допомогу, що залишилася, в найближчі місяці, дозволить Пентагону продовжувати постачати зброю Києву. Однак за цим методом США не зможуть надавати нові типи обладнання, яких не було в попередніх поставках", — зазначає видання.

Представник Пентагону підполковник Чарлі Дітц зазначив, що своєчасна реалізація плану дозволить вивести постачання за межі нового фінансового року. Крім того, новий план збереже його роботу навіть незалежно від того, які настрої переважатимуть усередині Конгресу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава української держави Володимир Зеленський, який зараз перебуває у США, де проводить консультації з партнерами, презентуючи план перемоги, пояснив, чи є у плані пункти, які зобов’язують Київ розпочати переговори з Москвою. Своє пояснення український лідер озвучив під час інтерв'ю каналу ABC News.

Також видання "Коментарі" повідомляло – очікування щодо доленосного рішення Білого дому зростають. Президент США Джо Байден найближчими тижнями вирішуватиме, чи дозволити Україні використовувати ракети великої дальності для ударів по російській території. Це чергове рішення, яке визначатиме масштаб американської підтримки у цьому конфлікті. Про це пише "Politico".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини