Головна Новини Світ США У Байдена зробили заяву про послаблення міжнародної підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена зробили заяву про послаблення міжнародної підтримки України

У Білому домі не бачать послаблення міжнародної підтримки України

26 січня 2024, 07:10
Поділіться публікацією:

У Білому домі не фіксують жодних ознак ослаблення чи розфокусування щодо підтримки України з боку країн-партнерів та союзників. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі.

У Байдена зробили заяву про послаблення міжнародної підтримки України

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Є понад 50 країн, які допомагають підтримувати Україну в рамках координації зусиль, якими керує міністр Остін (Ред. – голова Пентагону Ллойд Остін) – Контактна група з питань оборони України (Ред. – у форматі "Рамштайн")", — зазначив представник Білий будинок.

Так Кірбі відповів на запитання журналіста, чи не активізувалися союзники Штатів у Європі щодо надання Україні потрібної оборонної допомоги для відображення широкомасштабної військової агресії РФ, що триває.

За словами американського чиновника, на минулому засіданні у форматі "Рамштайн", "що є своєрідною коаліцією", союзники та партнери показали "досить багато енергії" для допомоги та підтримки України.

"Кожна країна робить це по-своєму і в міру своїх можливостей. Отже... це суверенні рішення. Але ми не бачили жодного послаблення чи роз'єднаності, коли йдеться про підтримку України", — наголосив чиновник.

Також Джон Кірбі зазначив, що допомога для України з боку США є найбільшою, але дуже багато країн – не лише в Європі, а й у всьому світі, в Індо-Тихоокеанському регіоні, які по-своєму активізуються, щоб підтримати Україну. І, знову ж таки, ця підтримка продовжує надходити.

Він додав, що американське лідерство "має значення не лише тому, що ми є найбільшим донором, а й тому, що ми також граємо головну роль у координації надання допомоги та її передачі у потрібні руки в Україні".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому почастішали заяви про брак військової допомоги Україні: чиє рішення може змінити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини