Головна Новини Світ США У Білому домі і НАТО зробили невтішні прогнози щодо ситуації на фронті. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі і НАТО зробили невтішні прогнози щодо ситуації на фронті. Про що мова

Радник Білого дому із питань нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що у Сил оборони закінчуються боєприпаси через що вони змушені відходити. При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що ситуація в Україні важка

18 березня 2024, 20:21
Поділіться публікацією:

Сили оборони на Донбасі змушені відходити на другу та третю лінії оборони, бо в них закінчуються боєприпаси, про це заявив Джон Кірбі. При цьому він додав, що російські загарбники продовжують тиснути на українських військових на західному напрямку.

У Білому домі і НАТО зробили невтішні прогнози щодо ситуації на фронті. Про що мова

Джон Кірбі

Як підкреслив Кірбі, Збройним силам України негайно потрібна підтримка. Він додав, що у цьому випадку "час має значення".

Разом з тим, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуація на фронті в Україні зараз є дуже складною. За його словами, на даний момент життєво важливо, щоб західні союзники посилили підтримку. Єнс Столтенберг додав, що партнери  по НАТО забезпечують 99% військової допомоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що заступник голови Міноборони Іван Гаврилюк повідомив про критичну ситуацію із деякими боєприпасами на фронті. За його словами, вони закінчуються. Окрім того, він додав, що перевага окупантів у артилерійському вогні становить 7 до 1. Як додав заступник міністра оборони, ворог розраховує на те, що йому вистачить боєприпасів, щоб вести війну високої інтенсивності, ще надовго. При цьому Гаврилюк підкреслив, що країна-агресор не тільки зуміла сама налагодити виробництво боєприпасів, а і активно користується допомогою своїх союзників, зокрема, Північної Кореї.

Раніше західні ЗМІ повідомляли із посиланням на свої джерела, що в Україні закінчуються ракети до систем протиповітряної оборони. Вони підкреслювали, якщо зараз українські військові збивають 4 ракети з 5, то уже буквально через кілька тижнів будуть збивати лише 1 ракету з 5, бо просто не будуть мати чим це робити.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини